Svinjsko meso sa topljenim sirom
Potrebno je:
- 600 g svinjskog mesa od buta
- 400 g šampinjona
- 2 čaše kisele pavlake
- 1 kutija topljenog sira
- 1 kg krompira
- 200 ml belog vina
- 150 ml vode
- suvi biljni začin
- biber
- sveže začinsko bilje
- (bosiljak, ruzmarin, nana i mirođija)
Priprema :
1. Meso iseći na šnicle i začiniti suvim biljnim začinom i biberom. Ostaviti jedan sat u frižider.
2. Krompir očistiti i iseći na
četvrtne. Oprane šampinjone samo preseći na pola. Isečeno povrće staviti
u dublju posudu, posuti sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu,
pa dobro promešati. U pekač sipati krompir i šampinjone. Po vrhu staviti
začinsko bilje.
3. Preko mešavine krompira i pečuraka poređati meso. Svako parče mesa premazati sa kiselom pavlakom.
4. Zatim uzeti topljeni sir, pa ga iseckati na kockice i rasporediti preko premazanog mesa.
5. Naliti sa vinom i vodom,
poklopiti i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200
stepeni, 1,5 sat. Posle tog vremena izvaditi jelo iz rerne i poslužiti
uz salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар