Svinjsko meso sa topljenim sirom
Potrebno je:
- 600 g svinjskog mesa od buta
 - 400 g šampinjona
 - 2 čaše kisele pavlake
 - 1 kutija topljenog sira
 - 1 kg krompira
 - 200 ml belog vina
 - 150 ml vode
 - suvi biljni začin
 - biber
 - sveže začinsko bilje
 - (bosiljak, ruzmarin, nana i mirođija)
 
Priprema :
      1. Meso iseći na šnicle i začiniti suvim biljnim začinom i biberom. Ostaviti jedan sat u frižider.
     
    
      2. Krompir očistiti i iseći na 
četvrtne. Oprane šampinjone samo preseći na pola. Isečeno povrće staviti
 u dublju posudu, posuti sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, 
pa dobro promešati. U pekač sipati krompir i šampinjone. Po vrhu staviti
 začinsko bilje.
     
    
      3. Preko mešavine krompira i pečuraka poređati meso. Svako parče mesa premazati sa kiselom pavlakom.
     
    
      4. Zatim uzeti topljeni sir, pa ga iseckati na kockice i rasporediti preko premazanog mesa.     
    
5. Naliti sa vinom i vodom, 
poklopiti i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 
stepeni, 1,5 sat. Posle tog vremena izvaditi jelo iz rerne i poslužiti 
uz salatu, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар