Pita sa jabukama
Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za pitu
 - 1 kg jabuka
 - 300 g iseckanih oraha
 - 300 g suvog grožđa
 - šećer
 - griz
 - ulje
 
Priprema:
      1. Kore podeliti na četiri dela, po 
mogućstvu da u svakom delu budu po 4-5 korica. Jabuke oljuštiti, 
izrendati i, rukom, iscediti. Pomešati, sitno, iseckane orahe i suvo 
grožđe
     
    
      2. Staviti jednu koru na radni sto. 
Poprskati je uljem i preko poređati 4-5 kora. Svaku koru poprskati 
uljem, pre nego što se stavi sledeća kora. I zadnju koru poprskati uljem
 staviti 2-3 kašike šećera, deo jabuka, preko kojih treba posuti dve 
kašičice griza i, na kraju, deo mešavine oraha i suvog grožđa.  
     
    
      3. Sa obe strane, kore, saviti malo 
ka unutra i uviti rolat. Na isti način napraviti još tri rolata. 
Napravljene rolate poređati u pleh, preko pek papira, premazati ih uljem
 i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni. 
     
    
      4. Pečenu pitu izvaditi, prohladiti i iseći na veće parčiće. Preko posuti šećer u prahu.
     
    
      5. Ovo je recept moje snaje od 
brata, Slavice. Moji sinovi, ovu, pitu obožavaju i kažu da ja ne umem da
 je napravim, kao ujna. Verujte, kada sam probala pitu, sigurno ću 
probati da je napravim, ali ne znam da li će biti ista...
     
    



Коментари
Постави коментар