Pečena pasrmka sa mlevenim orasima
Potrebno je:
- 5 većih pastrmki
 - 200 g brašna
 - 100 g mlevenih oraha
 - 2 limuna
 - 5 grančica ruzmarina
 - začin za ribu
 
Priprema:
      1. Pastrmku očistiti. Dobro je posuti, sa svih strana (kao i unutrašnjost ribe), začinom za ribu. 
     
    
      2. Limun iseći na polukrugove. U 
unutrašnjost ribe staviti kolutove limuna i po jednu grančicu, svežeg, 
ruzmarina. Začinjenu ribu uvaljati u mešavinu brašna i mlevenih oraha. 
     
    
      3. Veći pleh prekriti pek papirom i 
podmazati ga uljem. Preko poređati, pripremljenu, ribu. Prekriti ribu 
pek papirom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 190 
stepeni, pola sata. 
     
    
      4. Zatim izvaditi pleh sa ribom iz 
rerne, skloniti pek papir, okrenuti ribe, ponovo prekriti pek papirom i 
vratiti u rernu, još pola sata. 
     
    
      5. Poslužiti pastrmku dok je topla, sa izvanrednom hrskavom koricom.
     
    



Supeeer recept <3
ОдговориИзбришиDrago mi je da ti se sviđa! zaista su, jako ukusne.
ОдговориИзбриши