Punjeni čokoladni mafini
Potrebno je:
- 360 g brašna
- 180 g šećera
- 100 g Menaž čokolade
- 2 kašike kakaoa
- 1 jaje
- 180 ml jogurta
- 100 ml čokoladnog mleka
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Krem:
- 200 g Menaž čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema :
1. Krem: Prvo se sprema krem, da bi
se stegao, dok se spremaju mafini. Pavlaku staviti u manju šerpicu i
staviti na vatru, da se ugreje. Ne sme da provri. U drugu šerpicu
izlomiti čokoladu, pa je preliti, vrelom, pavlakom i dobro umutiti,
žicom za mućenje. Dobijeni penasti krem ohladiti na sobnoj temperaturi,
pa ga ostaviti u frižider, da se stegne.
2. Testo za mafine: U vanglicu
razbiti jaje i umutiti ga, uz dodavanje šećera. Dodati jogurt, ulje i
čokoladno mleko. Dobro sjediniti. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i
kakaom, pa dodati u umućenu smesu. Na kraju dodati čokoladu, prethodno
rastopljenu na pari. Dobro umutiti, da se čokolada sjedini sa ostalim
sastojcima.
3. U kalupe za mafine staviti
papirne korpice i sipati testo, do 2/3 zapremine papirnih korpica.
Staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Pečene
mafine izvaditi i ohladiti.
4. Ohlađene mafine, pažljivo, ne vadeći ih iz papirnih korpica izdubiti, ostavljajući po 5 mm, sa strane. Izvađeno testo izmrviti.
5. Izvaditi krem iz frižidera (koji
je trebao da se stegne) mikserom dobro umutiti. Odvojiti 1/3 krema i
pomešati sa izmrvljenim testom. Dobijenom smesom napuniti mafine.
Ostatak krema staviti u špric za ukrašavanje i ukrasiti svaki mafin.
Preko krema rasporediti, jestive, perlice i šećerne cvetiće.
Коментари
Постави коментар