Punjeni čokoladni mafini
Potrebno je:
- 360 g brašna
 - 180 g šećera
 - 100 g Menaž čokolade
 - 2 kašike kakaoa
 - 1 jaje
 - 180 ml jogurta
 - 100 ml čokoladnog mleka
 - 100 ml ulja
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Krem:
- 200 g Menaž čokolade
 - 200 ml slatke pavlake
 
Priprema :
      1. Krem: Prvo se sprema krem, da bi 
se stegao, dok se spremaju mafini. Pavlaku staviti u manju šerpicu i 
staviti na vatru, da se ugreje. Ne sme da provri. U drugu šerpicu 
izlomiti čokoladu, pa je preliti, vrelom, pavlakom i dobro umutiti, 
žicom za mućenje. Dobijeni penasti krem ohladiti na sobnoj temperaturi, 
pa ga ostaviti u frižider, da se stegne.
     
    
      2. Testo za mafine: U vanglicu 
razbiti jaje i umutiti ga, uz dodavanje šećera. Dodati jogurt, ulje i 
čokoladno mleko. Dobro sjediniti. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i
 kakaom, pa dodati u umućenu smesu. Na kraju dodati čokoladu, prethodno 
rastopljenu na pari. Dobro umutiti, da se čokolada sjedini sa ostalim 
sastojcima.
     
    
      3. U kalupe za mafine staviti 
papirne korpice i sipati testo, do 2/3 zapremine papirnih korpica. 
Staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Pečene
 mafine izvaditi i ohladiti.
     
    
      4. Ohlađene mafine, pažljivo, ne vadeći ih iz papirnih korpica izdubiti, ostavljajući po 5 mm, sa strane. Izvađeno testo izmrviti. 
     
    
      5. Izvaditi krem iz frižidera (koji 
je trebao da se stegne) mikserom dobro umutiti. Odvojiti 1/3 krema i 
pomešati sa izmrvljenim testom. Dobijenom smesom napuniti mafine. 
Ostatak krema staviti u špric za ukrašavanje i ukrasiti svaki mafin. 
Preko krema rasporediti, jestive, perlice i šećerne cvetiće.
     
    



Коментари
Постави коментар