Svinjska rebra u marinadi sa nanom, bosiljkom...
Potrebno je:
- 1,3 kg svinjskih rebara
 - 3 kašike gustog, grčkog, jogurta
 - 3 kašike kečapa
 - 2 kašike kari sosa
 - 1 kašika čili sosa
 - 1 kašika soja sosa
 - 2 kašičice meda
 - 1 kašika suvog biljnog začina
 - nana
 - bosiljak
 - majčina dušica
 - ruzmarin
 
I još:
- 1 kg krompira
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 50 ml ulja
 - 3 čena belog luka
 
Priprema :
      1. Svinjska rebarca iseći na 
parčiće, po želji. U dublju vanglicu staviti grčki jogurt, kečap, kari 
sos, čili sos, soja sos, rastopljeni med, i suvi biljni začin.  Dobro 
promešati da se svi sastojci sjedine.  
     
    
      2. Nanu, bosiljak, majčinu dušicu i 
ruzmarin (količina po ukusu) sitno iseckati. Iseckano začinsko bilje 
ubaciti u vanglicu sa ostalim sastojcima i promešati.
     
    
      3. U ovu marinadu uvaljati svako parče mesa, poklopiti i ostaviti u frižider, minimum dva sata. 
     
    
      4. Krompir očistiti i iseći na 
četvrtine. Staviti ga u dublju posudu. Posuti ga sa biberom, suvim 
biljnim začinom i alevom paprikom. Dobro promešati. Preliti sa uljem, 
dodati, na pola, isečeni beli luk i sjediniti. 
     
    
      5. Uzeti veću kesu za pečenje (Fino 
kese od 40x35 cm) i prvo staviti pripremljeni krompir. Preko krompira 
rasporediti meso, pa sve preliti ostatkom marinade. Dobro zatvoriti kesu
 (ja je dodatno vežem i koncem), staviti je u odgovarajući pleh i 
staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni.
     
    
      6. Posle sat vremena izvaditi pleh 
iz šporeta, raseći kesu i vratiti da se jelo zapeče. Poslužiti uz 
salatu, po želji (ja sam poslužila, uz dobro rashlađenu, salatu sa 
tikvicama - recept je na blogu).
     
    



Коментари
Постави коментар