Svinjska rebra u marinadi sa nanom, bosiljkom...
Potrebno je:
- 1,3 kg svinjskih rebara
- 3 kašike gustog, grčkog, jogurta
- 3 kašike kečapa
- 2 kašike kari sosa
- 1 kašika čili sosa
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašičice meda
- 1 kašika suvog biljnog začina
- nana
- bosiljak
- majčina dušica
- ruzmarin
I još:
- 1 kg krompira
- 2 kašičice aleve paprike
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 50 ml ulja
- 3 čena belog luka
Priprema :
1. Svinjska rebarca iseći na
parčiće, po želji. U dublju vanglicu staviti grčki jogurt, kečap, kari
sos, čili sos, soja sos, rastopljeni med, i suvi biljni začin. Dobro
promešati da se svi sastojci sjedine.
2. Nanu, bosiljak, majčinu dušicu i
ruzmarin (količina po ukusu) sitno iseckati. Iseckano začinsko bilje
ubaciti u vanglicu sa ostalim sastojcima i promešati.
3. U ovu marinadu uvaljati svako parče mesa, poklopiti i ostaviti u frižider, minimum dva sata.
4. Krompir očistiti i iseći na
četvrtine. Staviti ga u dublju posudu. Posuti ga sa biberom, suvim
biljnim začinom i alevom paprikom. Dobro promešati. Preliti sa uljem,
dodati, na pola, isečeni beli luk i sjediniti.
5. Uzeti veću kesu za pečenje (Fino
kese od 40x35 cm) i prvo staviti pripremljeni krompir. Preko krompira
rasporediti meso, pa sve preliti ostatkom marinade. Dobro zatvoriti kesu
(ja je dodatno vežem i koncem), staviti je u odgovarajući pleh i
staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni.
6. Posle sat vremena izvaditi pleh
iz šporeta, raseći kesu i vratiti da se jelo zapeče. Poslužiti uz
salatu, po želji (ja sam poslužila, uz dobro rashlađenu, salatu sa
tikvicama - recept je na blogu).
Коментари
Постави коментар