Pileća krilca sa kečapom
Potrebno je:
- 1 kg pilećih krilaca
 
Marinada:
- 200 ml ljutog kečapa
 - 50 ml blagog senfa
 - 4 kašike ulja
 - 1 kašičica soli
 
I još:
- susam
 
Priprema:
      1. Meso oprati i razdvojiti batačiće od krilaca. Treći deo krilaca baciti. 
     
    
      2. Sve sastojke za marinadu staviti u, odgovarajuću, posudu i spojiti. 
     
    
      3. Krilca i batačiće staviti u 
dublju vanglicu, preliti sa, pripremljenom, marinadom i, dobro, rukom 
izmešati. Poklopiti i ostaviti u frižider, jedan sat.
     
    
      4. Rernu uključiti da se zagreje na 
180 stepeni. Veliki pleh, od el. šporeta, obložiti pek papirom. Pek 
papir premazati uljem. Preko poređati batačiće i krilca. Malom 
kašičicom, preko svakog parčeta mesa rasporediti pola, od ostatka, 
marinade. Posuti meso susamom i staviti da se peče. 
     
    
      5. Posle pola sata izvaditi pleh iz 
rerne i meso preokrenuti. Preliti ga sa ostatkom marinade, posuti 
susamom i vratiti u rernu, da se i druga strana mesa zarumeni.
     
    
      6. Poslužiti, topla, pileća krilca, uz prilog, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар