Pileća krilca sa kečapom
Potrebno je:
- 1 kg pilećih krilaca
Marinada:
- 200 ml ljutog kečapa
- 50 ml blagog senfa
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica soli
I još:
- susam
Priprema:
1. Meso oprati i razdvojiti batačiće od krilaca. Treći deo krilaca baciti.
2. Sve sastojke za marinadu staviti u, odgovarajuću, posudu i spojiti.
3. Krilca i batačiće staviti u
dublju vanglicu, preliti sa, pripremljenom, marinadom i, dobro, rukom
izmešati. Poklopiti i ostaviti u frižider, jedan sat.
4. Rernu uključiti da se zagreje na
180 stepeni. Veliki pleh, od el. šporeta, obložiti pek papirom. Pek
papir premazati uljem. Preko poređati batačiće i krilca. Malom
kašičicom, preko svakog parčeta mesa rasporediti pola, od ostatka,
marinade. Posuti meso susamom i staviti da se peče.
5. Posle pola sata izvaditi pleh iz
rerne i meso preokrenuti. Preliti ga sa ostatkom marinade, posuti
susamom i vratiti u rernu, da se i druga strana mesa zarumeni.
6. Poslužiti, topla, pileća krilca, uz prilog, po želji.
Коментари
Постави коментар