Pileće pljeskavice sa kačkavaljem
Potrebno je:
- 1/2 kg pilećeg, belog, mlevenog mesa
 - 100 g kačkavalja
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 3 čena belog luka
 - 1/2 vezice peršuna
 - 1 jaje
 - 4 kašike prezli
 - 2 kašičice praška za pecivo
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 kašičica crvenog bibera
 - 1/2 kašičice crnog bibera
 - 1 Kašika ulja
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - ulje
 
Priprema:
      1. U dublju posudu staviti mleveno, 
belo, pileće meso. Crni i beli luk, kao i peršun iseckati, skroz sitno, u
 secko i dodati mlevenom mesu. U secko sitno iseckati i kačkavalj, pa ga
 ubaciti u smesu sa mesom. 
     
    
      2. Zatim dodati jaje, obe vrste 
bibera, alevu papriku, suvi biljni začin, ulje, pecivo i prezle. Rukom 
dobro zamesiti smesu, da se svi sastojci dobro sjedine. 
     
    
      3. Vlažnim rukama napraviti 
pljeskavice (neka vam kašika bude merna jedinica za veličinu 
pljeskavica), poređati ih u odgovarajuću, malo pouljenu, posudu i 
ostaviti u frižider, na pola sata. 
     
    
      4. Staviti ulje da se ugreje u 
tiganju. Izvaditi pljeskavice iz frižidera i pržiti ih, na umerenoj 
temperaturi. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjski papir, da bi papir 
upio višak masnoće. 
     
    
      5. Poslužiti ih uz pomfrit i sezonsku salatu, po želji. 
     
    



Коментари
Постави коментар