Pileće pljeskavice sa kačkavaljem

Potrebno je:

  • 1/2 kg pilećeg, belog, mlevenog mesa
  • 100 g kačkavalja
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 vezice peršuna
  • 1 jaje
  • 4 kašike prezli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica crvenog bibera
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1 Kašika ulja
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • ulje

Priprema:

1. U dublju posudu staviti mleveno, belo, pileće meso. Crni i beli luk, kao i peršun iseckati, skroz sitno, u secko i dodati mlevenom mesu. U secko sitno iseckati i kačkavalj, pa ga ubaciti u smesu sa mesom.
2. Zatim dodati jaje, obe vrste bibera, alevu papriku, suvi biljni začin, ulje, pecivo i prezle. Rukom dobro zamesiti smesu, da se svi sastojci dobro sjedine.
3. Vlažnim rukama napraviti pljeskavice (neka vam kašika bude merna jedinica za veličinu pljeskavica), poređati ih u odgovarajuću, malo pouljenu, posudu i ostaviti u frižider, na pola sata.
4. Staviti ulje da se ugreje u tiganju. Izvaditi pljeskavice iz frižidera i pržiti ih, na umerenoj temperaturi. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
5. Poslužiti ih uz pomfrit i sezonsku salatu, po želji.

Коментари

Популарни постови