Pileće pljeskavice sa kačkavaljem
Potrebno je:
- 1/2 kg pilećeg, belog, mlevenog mesa
- 100 g kačkavalja
- 2 srednje glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1/2 vezice peršuna
- 1 jaje
- 4 kašike prezli
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 kašičica crvenog bibera
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1 Kašika ulja
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- ulje
Priprema:
1. U dublju posudu staviti mleveno,
belo, pileće meso. Crni i beli luk, kao i peršun iseckati, skroz sitno, u
secko i dodati mlevenom mesu. U secko sitno iseckati i kačkavalj, pa ga
ubaciti u smesu sa mesom.
2. Zatim dodati jaje, obe vrste
bibera, alevu papriku, suvi biljni začin, ulje, pecivo i prezle. Rukom
dobro zamesiti smesu, da se svi sastojci dobro sjedine.
3. Vlažnim rukama napraviti
pljeskavice (neka vam kašika bude merna jedinica za veličinu
pljeskavica), poređati ih u odgovarajuću, malo pouljenu, posudu i
ostaviti u frižider, na pola sata.
4. Staviti ulje da se ugreje u
tiganju. Izvaditi pljeskavice iz frižidera i pržiti ih, na umerenoj
temperaturi. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjski papir, da bi papir
upio višak masnoće.
5. Poslužiti ih uz pomfrit i sezonsku salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар