Piletina sa majoranom
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
 
Začini:
- 2 kašičice sušenog majorana
 - 1 kašičica sušenog bosiljka
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1 kašičica sušenog celerovog lista
 - 2 kašičice slatke aleve paprike
 - 1 kašičica ljute aleve paprike
 - 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 
Priprema:
1. Pileće meso otkostiti, pa svako parče podeliti na pola. 
     
    
2. Navedene začine staviti u dublju činiju i dobro ih promešati, da bi se začini sjedinili. 
     
    
3. Svako parče mesa, sa jedne i sa 
druge strane, obilno posuti začinima, složiti ih, u odgovarajuću posudu i
 ostaviti u frižider, najmanje dva sata.
     
    
4. Rernu ugrejati na 200 stepeni. U 
plehu, u kome će se peći meso, sipati ulje. Količina ulja je kao za 
svako pečenje mesa, što zavisi i od veličine pleha. Poređati meso u 
pleh, preko, kašičicom, preliti svako parče sa malo ulja i staviti da se
 peče. 
     
    
5. Kada gornja strana porumeni, 
izvaditi pleh, preokrenuti meso i vratiti da porumeni i donja stana 
mesa. Poslužiti uz prilog i salatu, po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар