Krompirići sa ruzmarinom, belim lukom i limunom
Potrebno je:
- 800 g mladih krompirića
- 2 struka, svežeg, ruzmarina
- 2 veća čena belog luka
- 1/2 limuna (sok)
- sveže mleveni crni biber
- suvi biljni začin
- himalajska so
Priprema:
1. Kromiriće očistiti i prepoloviti ih na pola, po dužini. Prebrisati ih kuhinjskom krpom, da bi bili suvi.
2. U, odgovarajuću, posudu sipati
ulje i staviti da se zagreje (na srednjoj temperaturi), Na zagrejano
ulje staviti krompiriće, promešati, poklopiti i pržiti 10-ak minuta.
Zatim dodati, grančice ruzmarina i očišćeni, i na pola presečeni, beli
luk. Nastaviti sa prženjem.
3. U toku prženja krompiriće više
puta promešati, da ne bi zagoreli.
Kada su krompirići isprženi, posoliti ih i posuti, sveže, mlevenim
biberom. Blago ih promešati. zatim, malom, kašičicom ih poprskati
limunovim sokom. Poklopiti, skloniti sa vatre i ostaviti pet minuta, da
odstoje.
4. Krompiriće poslužiti uz prilog po želji.
Super <3
ОдговориИзбришиHvala!! <3
ОдговориИзбриши