Gulaš
Potrebno je:
- 600 g junećeg mesa
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 veća čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 1 lovorov list
- 2 kašičice slatke, začinske, paprike
- 1 kašičica ljute, začinske paprike
- 500 ml vode
- 2 kašičice gustina
- 1/2 vezice iseckanog, peršuna
- sveže mleveni crni biber
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
1. Juneće meso iseći na kockice. Šampinjone iseći na listiće. Crni i beli luk, sitno, iseckati.
2. Na, zagrejano, ulje staviti meso
da se dinsta. Uz, povremeno, dolivanje vode meso dinstati, dok ne
omekša. Pri kraju dinstanja mesa ubaciti, obe vrste, iseckanog luka, kao
i iseckane šampinjone. Posuti sa, obe vrste, začinske paprike, dodati
lovorov list, kao i suvi biljni začin i biber. Dobro promešati, pa
nastaviti sa dinstanjem, dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile.
3. U 200 ml, hladne, vode razmutiti
gustin i sipati u jelo. Promešati. Dodati, preostalih, 300 ml, vruće,
vode, sve dobro sjediniti, ubaciti iseckani peršun i nastaviti sa
dinstanjem, na tihoj temperaturi, oko 15-ak minuta.
4. Probati da li treba dodati još šta od začina i skloniti sa vatre.
Poslužiti sa, obarenim, makaronama.
Коментари
Постави коментар