Piletina sa sosom od višanja
Potrebno je:
- 900 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
 - dižon senf
 - 1 kašičica mlevenog, bibera
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Sos od višanja:
- 300 g višanja (zamrznutih)
 - 100 ml crnog vina
 - 50 ml vode
 - 1 kašičica vorčester sosa
 - 1 kašičica meda
 - 1 prstohvat cimeta
 - 2 kašičice gustina
 
Priprema:
1. Pileće meso iseći na šest, 
debljih, šnicli. Svako parče mesa premazati senfom i posuti mlevenim 
biberom i suvim biljnim začinom (začine staviti po ukusu). Začinjeno 
meso staviti u, odgovarajuću, posudu, poklopiti i ostaviti u frižider, 
jedan sat.
      2. U teflonski tiganj sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti meso i pržiti ga, na srednjoj temperaturi. 
Kada meso porumeni, sa obe strane, izvaditi ga i držati na toplom.
     
    
      3. Sos od višanja: Na ulje, gde se 
pržilo meso staviti, zamrznute, višnje. Višnje kuvati na tihoj 
temperaturi, oko 10-ak minuta. Zatim dodati crno vino, med, vorčester 
sos i cimet. Kada sos proključa, jedan deo višnji izvaditi, a ostatak 
izblendati. Vratiti izvađene višnje. 
     
    
      4. U 50 ml vode rastvoriti gustin i 
dodati u sos. Kuvati dok se sos ne zgusne (jako brzo se zgusne). Probati
 i, ako treba, dosoliti.
     
    
      5. Pileće šnicle poslužiti sa sosom od višanja. 
     
    



Коментари
Постави коментар