Piletina sa sosom od višanja
Potrebno je:
- 900 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
- dižon senf
- 1 kašičica mlevenog, bibera
- suvi biljni začin
- ulje
Sos od višanja:
- 300 g višanja (zamrznutih)
- 100 ml crnog vina
- 50 ml vode
- 1 kašičica vorčester sosa
- 1 kašičica meda
- 1 prstohvat cimeta
- 2 kašičice gustina
Priprema:
1. Pileće meso iseći na šest,
debljih, šnicli. Svako parče mesa premazati senfom i posuti mlevenim
biberom i suvim biljnim začinom (začine staviti po ukusu). Začinjeno
meso staviti u, odgovarajuću, posudu, poklopiti i ostaviti u frižider,
jedan sat.
2. U teflonski tiganj sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti meso i pržiti ga, na srednjoj temperaturi.
Kada meso porumeni, sa obe strane, izvaditi ga i držati na toplom.
3. Sos od višanja: Na ulje, gde se
pržilo meso staviti, zamrznute, višnje. Višnje kuvati na tihoj
temperaturi, oko 10-ak minuta. Zatim dodati crno vino, med, vorčester
sos i cimet. Kada sos proključa, jedan deo višnji izvaditi, a ostatak
izblendati. Vratiti izvađene višnje.
4. U 50 ml vode rastvoriti gustin i
dodati u sos. Kuvati dok se sos ne zgusne (jako brzo se zgusne). Probati
i, ako treba, dosoliti.
5. Pileće šnicle poslužiti sa sosom od višanja.
Коментари
Постави коментар