Čokoladne krofne
Za testo:
- 1 kg brašna
- 3 jajeta
- 200 ml ulja
- 400 ml mleka
- 200 g šećera
- 1 kockica kvasca
Za fil:
- 1 kesica čokoladnog pudinga (koji se ne kuva)
- 100 g crne čokolade
Za dekoraciju:
- 100 g crne čokolade
- 40 g maslaca
- 2 kašike ulja
I još:
- ulje
Priprema:
1. Testo: U toplom mleku, sa
dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno,
dodati jaja, šećer, ulje i pripremljen kvasac. Zamesiti testo. Umešeno
testo, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da uskisne (da udvostruči
svoju zapreminu).
2. Uskislo testo prebaciti na,
pobrašnjenu, radnu podlogu i razviti ga u oblik kruga, debljine 3-4 mm.
Modlom za krofne ili čašom, srednje veličine, vaditi krugove. Izvađene
krugove od testa ređati na sto (preko stolnjaka), prekriti ih i ostaviti
da narastu.
3. U, odgovarajuću, posudu sipati
pola litra ulja i staviti da se zagreje (na srednjoj temperaturi). U
zagrejano ulje spuštati krofne (ja pržim po pet krofni) i poklopiti ih
(da bolje narastu). Kada donja strana porumeni, preokrenuti ih i ne
poklapati, ponovo.
4. Ispržene krofne vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
5. Fil : Čokoladu za kuvanje
rastopiti na pari.
Čokoladni krem puding umutiti po uputstvu sa pakovanja. U umućeni puding
dodati rastopljenu (i ohlađenu) čokoladu, pa sjediniti mikserom.
6. Fil staviti u špric za šlag, sa dugačkim, uskim nastavkom. Svaku krofnu, sa strane, probušiti i napuniti filom.
7. Dekoracija: U manju šerpicu
staviti, izlomljenu, čokoladu, maslac i ulje. Staviti, na tihu vatru, da
se rastopi. Rastopljenom smesom, malom, kašičicom preliti krofne.
8. Ostaviti da se čokolada stegne(na sobnoj temperaturi) i poslužiti, čokoladne, krofne.
Коментари
Постави коментар