Čokoladne krofne
Za testo:
- 1 kg brašna
 - 3 jajeta
 - 200 ml ulja
 - 400 ml mleka
 - 200 g šećera
 - 1 kockica kvasca
 
Za fil:
- 1 kesica čokoladnog pudinga (koji se ne kuva)
 - 100 g crne čokolade
 
Za dekoraciju:
- 100 g crne čokolade
 - 40 g maslaca
 - 2 kašike ulja
 
I još:
- ulje
 
Priprema:
      1. Testo: U toplom mleku, sa 
dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, 
dodati jaja, šećer, ulje i pripremljen kvasac. Zamesiti testo. Umešeno 
testo, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da uskisne (da udvostruči 
svoju zapreminu).
     
    
      2. Uskislo testo prebaciti na, 
pobrašnjenu, radnu podlogu i razviti ga u oblik kruga, debljine 3-4 mm. 
Modlom za krofne ili čašom, srednje veličine, vaditi krugove. Izvađene 
krugove od testa ređati na sto (preko stolnjaka), prekriti ih i ostaviti
 da narastu. 
     
    
      3. U, odgovarajuću, posudu sipati 
pola litra ulja i staviti da se zagreje (na srednjoj temperaturi). U 
zagrejano ulje spuštati krofne (ja pržim po pet krofni) i poklopiti ih 
(da bolje narastu). Kada donja strana porumeni, preokrenuti ih i ne 
poklapati, ponovo.
     
    
      4. Ispržene krofne vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
     
    
      5. Fil : Čokoladu za kuvanje 
rastopiti na pari. 
Čokoladni krem puding umutiti po uputstvu sa pakovanja. U umućeni puding
 dodati rastopljenu (i ohlađenu) čokoladu, pa sjediniti mikserom.
     
    
      6. Fil staviti u špric za šlag, sa dugačkim, uskim nastavkom. Svaku krofnu, sa strane, probušiti i napuniti filom. 
     
    
      7. Dekoracija: U manju šerpicu 
staviti, izlomljenu, čokoladu, maslac i ulje. Staviti, na tihu vatru, da
 se rastopi. Rastopljenom smesom, malom, kašičicom preliti krofne.
     
    
      8. Ostaviti da se čokolada stegne(na sobnoj temperaturi) i poslužiti, čokoladne, krofne.
     
    



Коментари
Постави коментар