Čupavci
Testo:
- 3 jajeta
- 3 šoljice (od 80ml) ulja
- 3 šoljice mleka
- 5 šoljica šećera
- 9 šoljica brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 400 ml mleka
- 300 g šećera
- 100 g čokolade
- 130 g margarina
...i još:
- kokosovo brašno
Priprema:
1. U vanglicu razbiti jaja i uz,
postepeno, dodavanje šećera umutiti penastu smesu (nije potrebno
odvajati belanca od žumanaca). Dodati ulje i mleko, pa sjediniti sa
jajima. Brašno pomešati sa pecivom i dodati u testo. Dobro umutiti, da
nema grudvica. Umućenu smesu sipati u, dobro, podmazani pleh i staviti
da se peče, na 180 stepeni.
2. Ispečenu koru ohladiti, pa je iseći na kockice.
3. Fil: Mleko, šećer, čokoladu i
margarin staviti u dublju posudu i staviti na vatru. Kuvati, na tihoj
temperaturi, dok se fil, malo, ne zgusne. Zgusnuti fil ostaviti da se
prohladi.
4. Kockice testa provući kroz fil (viljuškom) i
poređati ih, na odgovarajuću posudu. Kada fil počne, malo, da se steže
kockice uvaljati u kokos. Ostaviti da se fil, potpuno, stegne, pa
poslužiti čupavce.
Коментари
Постави коментар