Svinjske šnicle u sosu sa majonezom
Potrebno je:
- 600 g svinjskih šnicli od buta
- 200 g majoneza
- 180 g kiselog mleka (jedna čaša)
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica senfa
- 4 češnja belog luka
- 300 g šampinjona
- crveni (ljuti) biber
- crni biber
- suvi biljni začin
- začinsko bilje
- voda
Priprema:
1. Meso iseći na šnicle i začiniti
ih suvim biljni začinom, crnim i crvenim biberom (mlevenim - po ukusu).
Šampinjone iseći na deblje listiće.
2. Začinjeno meso poređati u odgovarajuću posudu, za pečenje (mogu dva reda, jedno preko drugog).
3. Preko mesa rasporediti isečene i začinjene (crnim biberom i suvim biljnim začinom) šampinjone.
4. Preko staviti očišćene čenove
belog luka i začinsko bilje (ne treba preterivati sa biljem - ja sam
stavila, po malo, nane, žalfije i bosiljka).
5. Pripremiti preliv za meso. U
odgovarajuću posudu (najbolje merica za tečnost) staviti kašiku brašna,
kašičicu senfa, majonez i kiselo mleko. Umutiti, dobro, žicom, da nema
grudvica. Doliti vode, da ukupna količina iznosi 750 ml. Preliti
pripremljeno jelo.
6. Pokriti folijom i staviti da se
peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Kada jelo provri
smanjiti na 190 stepeni i peći, narednih, pola sata. Izvaditi pleh,
skloniti foliju i vratiti da se sos zgusne.
7. Spremljene šnicle, prelivene
sosom u kome su se pekle, poslužite sa prilogom od krompir pirea,
sezonskom salatom i naravno - uz Staropramen. Živeli!!
Коментари
Постави коментар