Svinjske šnicle u sosu sa majonezom
Potrebno je:
- 600 g svinjskih šnicli od buta
 - 200 g majoneza
 - 180 g kiselog mleka (jedna čaša)
 - 1 kašika brašna
 - 1 kašičica senfa
 - 4 češnja belog luka
 - 300 g šampinjona
 - crveni (ljuti) biber
 - crni biber
 - suvi biljni začin
 - začinsko bilje
 - voda
 
Priprema:
      1. Meso iseći na šnicle i začiniti 
ih suvim biljni začinom, crnim i crvenim biberom (mlevenim - po ukusu). 
Šampinjone iseći na deblje listiće.
     
    
      2. Začinjeno meso poređati u odgovarajuću posudu, za pečenje (mogu dva reda, jedno preko drugog).
     
    
      3. Preko mesa rasporediti isečene i začinjene (crnim biberom i suvim biljnim začinom) šampinjone.
     
    
      4. Preko staviti očišćene čenove 
belog luka i začinsko bilje (ne treba preterivati sa biljem - ja sam 
stavila, po malo, nane, žalfije i bosiljka).
     
    
      5. Pripremiti preliv za meso. U 
odgovarajuću posudu (najbolje merica za tečnost) staviti kašiku brašna, 
kašičicu senfa, majonez i kiselo mleko. Umutiti, dobro, žicom, da nema 
grudvica. Doliti vode, da ukupna količina iznosi 750 ml. Preliti 
pripremljeno jelo.
     
    
      6. Pokriti folijom i staviti da se 
peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Kada jelo provri 
smanjiti na 190 stepeni i peći, narednih, pola sata. Izvaditi pleh, 
skloniti foliju i vratiti da se sos zgusne. 
     
    
      7. Spremljene šnicle, prelivene 
sosom u kome su se pekle, poslužite sa prilogom od krompir pirea, 
sezonskom salatom i naravno - uz Staropramen. Živeli!!
     
    



Коментари
Постави коментар