Koh

Testo za koh:

  • 6 jajeta
  • 8 kašika šećera
  • 1 kašika brašna
  • 11 kašika griza
  • 1 kesica praška za pecivo

Preliv:

  • 1,5 l mleka
  • 8 kašika šećera

Priprema:

1. Odvojiti belanca od žumanaca. U vanglicu staviti belanca i mutiti mikserom uz, postepeno, dodavanje šećera. Kada se dobije čvrsti šam, dodavati žumanca, jedno po jedno, neprestano muteći. Na kraju dodati mešavinu brašna, griza i praška za pecivo. Dobro sjediniti, najmanjom brzinom na mikseru.
2. Uzeti pleh, vel. 30x20cm, podmazati ga uljem i posuti sa brašnom. Višak brašna istresti. U pripremljeni pleh sipati, umućeno, testo i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Pečeno testo izvaditi i ostaviti dok se pripremi preliv.
3. Preliv: U skuvano, hladno, mleko staviti šećer i mešati, dok se šećer ne rastopi. Sa hladnim mlekom preliti vruće testo i ostaviti da testo, potpuno, upije mleko. Zatim ga iseći na kocke i poslužiti.

Коментари

Популарни постови