Koh
Testo za koh:
- 6 jajeta
- 8 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 11 kašika griza
- 1 kesica praška za pecivo
Preliv:
- 1,5 l mleka
- 8 kašika šećera
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca. U
vanglicu staviti belanca i mutiti mikserom uz, postepeno, dodavanje
šećera. Kada se dobije čvrsti šam, dodavati žumanca, jedno po jedno,
neprestano muteći. Na kraju dodati mešavinu brašna, griza i praška za
pecivo. Dobro sjediniti, najmanjom brzinom na mikseru.
2. Uzeti pleh, vel. 30x20cm,
podmazati ga uljem i posuti sa brašnom. Višak brašna istresti. U
pripremljeni pleh sipati, umućeno, testo i staviti da se peče, u
prethodno zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Pečeno testo izvaditi i
ostaviti dok se pripremi preliv.
3. Preliv: U skuvano, hladno, mleko staviti šećer i mešati, dok se šećer ne rastopi.
Sa hladnim mlekom preliti vruće testo i ostaviti da testo, potpuno, upije mleko. Zatim ga iseći na kocke i poslužiti.
Коментари
Постави коментар