Marinirana krilca sa čilijem i limunom
Potrebno je:
- 1,5 kg pilećih krilaca
 
Marinada:
- 1/2 limuna (sok)
 - 50 ml kečapa
 - 1 kašičica čilija u prahu
 - 2 kašike gustog, grčkog, jogurta
 - 1 kašičica karija
 - 1 kašičica đumbira u prahu
 - 2 kašičice biozačina
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 1 kašika meda
 - 2 kašike majoneza
 
Priprema:
      1. Sve sastojke za marinadu staviti u
 dublju posudu i dobro ih sjediniti. 
Razdvojiti krilca od batačića. Staviti meso u marinadu i dobro utrljati 
marinadom svako parče mesa. Poklopiti posudu i ostaviti je u fržider, na
 sat vremena.
     
    
      2. Uzeti odgovarajuću posudu za pečenje i dno prekriti pek papirom. Rernu zagrejati na 200 stepeni. 
     
    
      3. Izvaditi posudu sa mariniranim 
mesom i izručiti u pleh za pečenje, zajedno sa marinadom. Staviti da se 
peče. Kada gornja strana porumeni, izvaditi pleh, preokrenuti meso da bi
 obe strane dobile rumenu boju. 
     
    
      4. Poslužiti sa prilogom i salatom, po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар