Marinirana krilca sa čilijem i limunom

Potrebno je:

  • 1,5 kg pilećih krilaca

Marinada:

  • 1/2 limuna (sok)
  • 50 ml kečapa
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 2 kašike gustog, grčkog, jogurta
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • 2 kašičice biozačina
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike majoneza

Priprema:

1. Sve sastojke za marinadu staviti u dublju posudu i dobro ih sjediniti. Razdvojiti krilca od batačića. Staviti meso u marinadu i dobro utrljati marinadom svako parče mesa. Poklopiti posudu i ostaviti je u fržider, na sat vremena.
2. Uzeti odgovarajuću posudu za pečenje i dno prekriti pek papirom. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
3. Izvaditi posudu sa mariniranim mesom i izručiti u pleh za pečenje, zajedno sa marinadom. Staviti da se peče. Kada gornja strana porumeni, izvaditi pleh, preokrenuti meso da bi obe strane dobile rumenu boju.
4. Poslužiti sa prilogom i salatom, po ukusu.

Коментари

Популарни постови