Marinirana krilca sa čilijem i limunom
Potrebno je:
- 1,5 kg pilećih krilaca
Marinada:
- 1/2 limuna (sok)
- 50 ml kečapa
- 1 kašičica čilija u prahu
- 2 kašike gustog, grčkog, jogurta
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 2 kašičice biozačina
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika meda
- 2 kašike majoneza
Priprema:
1. Sve sastojke za marinadu staviti u
dublju posudu i dobro ih sjediniti.
Razdvojiti krilca od batačića. Staviti meso u marinadu i dobro utrljati
marinadom svako parče mesa. Poklopiti posudu i ostaviti je u fržider, na
sat vremena.
2. Uzeti odgovarajuću posudu za pečenje i dno prekriti pek papirom. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
3. Izvaditi posudu sa mariniranim
mesom i izručiti u pleh za pečenje, zajedno sa marinadom. Staviti da se
peče. Kada gornja strana porumeni, izvaditi pleh, preokrenuti meso da bi
obe strane dobile rumenu boju.
4. Poslužiti sa prilogom i salatom, po ukusu.
Коментари
Постави коментар