Piletina sa karijem i čili papričicama
Potrebno je:
- 400 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
- 1 kašičica karija
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 kašičice aleve paprike
- 3 veća češnja belog luka
- 2 čili papričice
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake ( 180 ml )
- 1 kašičica senfa
- 150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
- biber
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
1. Pileće meso iseći na male
kockice. U dubljem tiganju (ja sam koristila vok tiganj) sipati malo
ulja, ubaciti iseckano meso, dobro promešati i staviti da se prži. Meso
pržiti dok ne dobije lepu, rumenu boju.
2. Kada meso porumeni dodati đumbir, kari, alevu papriku i iseckane čili papričice. Dobro promešati i propržiti dva minuta.
3. Zatim ubaciti, sitno, iseckani
beli luk, pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku i kukuruz šećerac.
Promešati, poklopiti tiganj i, na najnižoj temperaturi, krčkati 10-ak
minuta.
4. Na kraju dodati senf, suvi biljni
začin i biber (po ukusu), promešati i skloniti sa vatre. Poslužiti uz
pirinač i salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар