Piletina sa karijem i čili papričicama
Potrebno je:
- 400 g belog pilećeg mesa (bez kostiju)
 - 1 kašičica karija
 - 1/2 kašičice đumbira u prahu
 - 1/2 kašičice aleve paprike
 - 3 veća češnja belog luka
 - 2 čili papričice
 - 200 ml pavlake za kuvanje
 - 1 čaša kisele pavlake ( 180 ml )
 - 1 kašičica senfa
 - 150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
 - biber
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći na male 
kockice. U dubljem tiganju (ja sam koristila vok tiganj) sipati malo 
ulja, ubaciti iseckano meso, dobro promešati i staviti da se prži. Meso 
pržiti dok ne dobije lepu, rumenu boju. 
     
    
      2. Kada meso porumeni dodati đumbir, kari, alevu papriku i iseckane čili papričice. Dobro promešati i propržiti dva minuta. 
     
    
      3. Zatim ubaciti, sitno, iseckani 
beli luk, pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku i kukuruz šećerac. 
Promešati, poklopiti tiganj i, na najnižoj temperaturi, krčkati 10-ak 
minuta. 
     
    
      4. Na kraju dodati senf, suvi biljni
 začin i biber (po ukusu), promešati i skloniti sa vatre. Poslužiti uz 
pirinač i salatu, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар