Popara
Potrebno je:
- 700 ml vode
- 2 kašike kajmaka
- 400 g starog hleba
- 1 kašičica soli
- 300 g sira
Priprema:
1. Za ovaj recept svi znaju. Međutim,
u početku moga kuvanja, uvek mi je bio problem koliko treba sipati
vode, a koliko dodati hleba... Pa, za mlade domaćice, ja sam sve
pretvorila u merne jedinice, tako da nema promašaja.
2. Vodu sipati u dublju posudu, dodati so i kajmak, pa staviti na vatru da provri.
3. Hleb iseckati (ili rukom iskidati) na sitnije kocke. Sir, viljuškom, izdrobiti, ali tako da ostanu i krupniji komadići.
4. Kada voda provri izručiti hleb i,
varjačom, dobro sjediniti, uz neprestano mešanje. Kada se dobije jedna,
homogena, smesa, dodati, izdrobljeni, sir i promešati.
Poslužiti dok je toplo.
Коментари
Постави коментар