Popara
Potrebno je:
- 700 ml vode
 - 2 kašike kajmaka
 - 400 g starog hleba
 - 1 kašičica soli
 - 300 g sira
 
Priprema:
      1. Za ovaj recept svi znaju. Međutim,
 u početku moga kuvanja, uvek mi je bio problem koliko treba sipati 
vode, a koliko dodati hleba... Pa, za mlade domaćice, ja sam sve 
pretvorila u merne jedinice, tako da nema promašaja. 
     
    
      2. Vodu sipati u dublju posudu, dodati so i kajmak, pa staviti na vatru da provri. 
     
    
      3. Hleb iseckati (ili rukom iskidati) na sitnije kocke. Sir, viljuškom, izdrobiti, ali tako da ostanu i krupniji komadići. 
     
    
      4. Kada voda provri izručiti hleb i,
 varjačom, dobro sjediniti, uz neprestano mešanje. Kada se dobije jedna,
 homogena, smesa, dodati, izdrobljeni, sir i promešati. 
Poslužiti dok je toplo.
     
    



Коментари
Постави коментар