Testenina sa povrćem
Potrebno je:
- 400 g spiralne testenine
 - 1 srednja glavica ljubičastog luka
 - 200 g maslinki bez koštica
 - 200 g mariniranih šampinjona
 - 1/2 limuna (sok)
 - 250 g šeri paradajza
 - 2 kašičice sušene, majčine dušice
 - 2 kašike dižon senfa
 - 2 srednja čena belog luka
 - maslinovo ulje
 - mleveni biber
 - suvi biljni začin
 
Priprema:
      1. Ideju, za ovaj recept, sam videla kod čuvenog kuvara Rudolfa, ali ja sam ga izmenila i prilagodila željama mojih sinova.
     
    
      2. Prvo pripremiti paradajz. Naime, 
šeri paradajz preseći na pola i staviti ga u teflonsku posudu, koja ide u
 rernu. Paradajz posuti majčinom dušicom i preliti maslinovim uljem. 
Staviti u, prethodno zagrejanu, rernu, na 180 stepeni, da se peče, 3-4 
minuta. Izvaditi i ohladiti.
     
    
      3. Ljubičasti luk iseći na što tanje
 režnjeve i staviti ga u, dublju, odgovarajuću posudu. U tanjir staviti 
senf, dodati, sitno, iseckani beli luk i promešati. Dodavati maslinovo 
ulje i mešati, da se dobije smesa, gustine ređeg sosa.
     
    
      4. Dobijenu smesu sipati u, 
iseckani, luk i, dobro, sjediniti (kašikom). Dodati iseckane maslinke i 
marinirane šampinjone. Promešati. Ubaciti i, pripremljeni, paradajz, 
zajedno sa maslinovim uljem. Začiniti mlevenim biberom i biozačinom, po 
ukusu. Sve, dobro, sjediniti.
     
    
      5. Testeninu skuvati po uputstvu, sa
 pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i isprati pod mlazom, hladne, 
vode. Dodati je u smesu sa povrćem. Poprskati sa sokom od, polovine, 
limuna. Promešati i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар