Testenina sa povrćem
Potrebno je:
- 400 g spiralne testenine
- 1 srednja glavica ljubičastog luka
- 200 g maslinki bez koštica
- 200 g mariniranih šampinjona
- 1/2 limuna (sok)
- 250 g šeri paradajza
- 2 kašičice sušene, majčine dušice
- 2 kašike dižon senfa
- 2 srednja čena belog luka
- maslinovo ulje
- mleveni biber
- suvi biljni začin
Priprema:
1. Ideju, za ovaj recept, sam videla kod čuvenog kuvara Rudolfa, ali ja sam ga izmenila i prilagodila željama mojih sinova.
2. Prvo pripremiti paradajz. Naime,
šeri paradajz preseći na pola i staviti ga u teflonsku posudu, koja ide u
rernu. Paradajz posuti majčinom dušicom i preliti maslinovim uljem.
Staviti u, prethodno zagrejanu, rernu, na 180 stepeni, da se peče, 3-4
minuta. Izvaditi i ohladiti.
3. Ljubičasti luk iseći na što tanje
režnjeve i staviti ga u, dublju, odgovarajuću posudu. U tanjir staviti
senf, dodati, sitno, iseckani beli luk i promešati. Dodavati maslinovo
ulje i mešati, da se dobije smesa, gustine ređeg sosa.
4. Dobijenu smesu sipati u,
iseckani, luk i, dobro, sjediniti (kašikom). Dodati iseckane maslinke i
marinirane šampinjone. Promešati. Ubaciti i, pripremljeni, paradajz,
zajedno sa maslinovim uljem. Začiniti mlevenim biberom i biozačinom, po
ukusu. Sve, dobro, sjediniti.
5. Testeninu skuvati po uputstvu, sa
pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i isprati pod mlazom, hladne,
vode. Dodati je u smesu sa povrćem. Poprskati sa sokom od, polovine,
limuna. Promešati i poslužiti.
Коментари
Постави коментар