Posni kupus
Potrebno je :
- 1 manja glavica (oko 1kg) slatkog kupusa
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 srednje šargarepe
- 1 veći krompir
- 2 veća paradajza
- 100 g soje u komadićima
- 1 kašičica brašna
- 1 kašika aleve paprike
- 800 ml vode
- ulje
- suvi biljni začin
- sveže mleveni crni biber
- 1/2 vezice peršuna
Priprema:
1. Komadiće soje staviti u,
odgovarajuću, posudu, preliti ih vodom i staviti, poklopljene, na vatru.
Kuvati ih (od momenta ključanja) pet minuta. Zatim ih procediti i
ostaviti na stranu.
2. Ulje staviti u dublju posudu.
Zagrejati ga, pa ubaciti, sitno, iseckani crni luk. Luk dinstati, na
srednjoj temperaturi, da malo omekša.
Dodati šargarepu, isečenu na polukrugove, kao i krompir, isečen na
kocke. Paradajz oljuštiti, iseckati ga na kockice i dodati u sud. Dodati
i komadiće soje. Dobro promešati.
3. Posuti sa brašnom i alevom
paprikom. Promešati. Dodati pola količine, krupno, isečenog kupusa.
Promešati, pa dodati ostatak kupusa. Preliti sa vrelom vodom, poklopiti
i, na tihoj vatri, kuvati, oko, sat vremena.
4. Pri kraju kuvanja kupus začiniti
suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. Kada kupus bude kuvan dodati
mu, sitno, iseckani peršun, promešati, poklopiti i ostaviti pet minuta,
pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар