Testenina u sosu sa svinjskim mesom
Potrebno je:
- 1/2 kg testenine, po izboru
 - 2 kašičice soli
 - 2 kašike ulja
 - voda
 
Za sos:
- 600 g svinjskog mesa od buta
 - 300 g šampinjona
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 3 češnja belog luka
 - 1/2 kašičice crnog bibera, sveže mlevenog
 - 1 kašičica crvenog (ljutog) bibera
 - 1 kašika majorana
 - 1 kašika senfa
 - 1/2 l pavlake za kuvanje
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - ulje
 
I još:
- 300 g kačkavalja
 - 150 g dimljenog kačkavalja
 - 50 ml ulja
 
Priprema:
      1. Svinjsko meso iseći na kockice. Crni luk iseći na rebarca, a beli luk sitno iseckati. Šampinjone iseći na deblje listiće.
     
    
      2. Na zagrejano ulje staviti 
iseckano meso i staviti da se dinsta. Meso posuti crnim biberom i suvim 
biljnim začinom. Promešati i, sa dolivanjem, po malo, tople vode, pržiti
 da meso bude polumekano. 
     
    
      3. Ubaciti iseckani crni i beli luk,
 pa nastaviti sa dinstanjem. Kada luk postane staklast dodati isečene 
šampinjone i dinstati da ispari voda, koju su pečurke pustile. 
     
    
      4. Zatim dodati crveni biber i senf, pa dobro promešati. Sipati pavlaku za kuvanje, promešati i skloniti sa vatre.
     
    
      5. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja, sa dodatkom soli i ulja. 
     
    
      6. Pekač dobro podmazati uljem i 
izručiti proceđene makarone. Testeninu preliti sa 50 ml ulja i 
promešati. Sipati pripremljeni sos, dodati iseckani dimljeni kačkavalj i
 dobro promešati. Posuti sa 300 g izrendanog kačkavalja i staviti da se 
peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 160 stepeni.
     
    
      7. Kada se kačkavalj otopi i jelo dobije lepu, rumenu boju izvaditi testeninu iz rerne i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар