Testenina u sosu sa svinjskim mesom
Potrebno je:
- 1/2 kg testenine, po izboru
- 2 kašičice soli
- 2 kašike ulja
- voda
Za sos:
- 600 g svinjskog mesa od buta
- 300 g šampinjona
- 2 srednje glavice crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 1/2 kašičice crnog bibera, sveže mlevenog
- 1 kašičica crvenog (ljutog) bibera
- 1 kašika majorana
- 1 kašika senfa
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- ulje
I još:
- 300 g kačkavalja
- 150 g dimljenog kačkavalja
- 50 ml ulja
Priprema:
1. Svinjsko meso iseći na kockice. Crni luk iseći na rebarca, a beli luk sitno iseckati. Šampinjone iseći na deblje listiće.
2. Na zagrejano ulje staviti
iseckano meso i staviti da se dinsta. Meso posuti crnim biberom i suvim
biljnim začinom. Promešati i, sa dolivanjem, po malo, tople vode, pržiti
da meso bude polumekano.
3. Ubaciti iseckani crni i beli luk,
pa nastaviti sa dinstanjem. Kada luk postane staklast dodati isečene
šampinjone i dinstati da ispari voda, koju su pečurke pustile.
4. Zatim dodati crveni biber i senf, pa dobro promešati. Sipati pavlaku za kuvanje, promešati i skloniti sa vatre.
5. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja, sa dodatkom soli i ulja.
6. Pekač dobro podmazati uljem i
izručiti proceđene makarone. Testeninu preliti sa 50 ml ulja i
promešati. Sipati pripremljeni sos, dodati iseckani dimljeni kačkavalj i
dobro promešati. Posuti sa 300 g izrendanog kačkavalja i staviti da se
peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 160 stepeni.
7. Kada se kačkavalj otopi i jelo dobije lepu, rumenu boju izvaditi testeninu iz rerne i poslužiti.
Коментари
Постави коментар