Jaja iz rerne

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • biber
  • suvi biljni začin
  • so

I još:

  • šunka
  • hleb

Priprema:

1. Odvojiti, pažljivo, belanca od žumanaca. Belanca staviti u dublju posudu, dodati prstohvat soli i čvrsto umutiti (kada se okrene vanglica da šam ne spada). Uzeti odgovarajući pleh, staviti pek papir (obavezno staviti pek papir, jer prvi put nisam stavila pek pepir i teško sam izvadila jaja) i rasporediti umućena belanca, u šest grupica, kao gnezda.
2. Malom kašičicom napraviti udubljenje na sredinu belanaca i, pažljivo, staviti po jedno žumance, u svako udubljenje. Jaja posuti biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu.
3. Unutrašnju stranu folije premazati uljem, pokriti pleh i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni, deset minuta.
4. Dok se jaja peču, ugrejati dobro gril tiganj i izgrilovati šunku i hleb, količina po želji.
5. Izvaditi pečena jaja, skloniti foliju i poslužiti.

Коментари

Популарни постови