Mekike - iz frižidera

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 80 ml ulja
  • 380 ml vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica vinskog sirćeta

Ostalo:

  • ulje za prženje

Priprema:

1. U vanglicu staviti brašno, so, šećer, ulje, kvasac i sirće. Dodati toplu vodu i sa varjačom, energično, sjediniti sastojke.
2. Vanglicu prekriti providnom folijom i ostaviti, preko noći, u frižider.
3. Narednog jutra izvaditi vanglicu iz frižidera i skloniti foliju. U, odgovarajuću, posudu sipati ulje, 1cm visine, i staviti da se zagreje.
4. Nauljenim rukama kidati komadiće testa, izdužiti ih, formirajući mekike i staviti da se prže. Kada jedna strana porumeni, okrenuti da se isprži i druga strana testa.
5. Pržene mekike vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ih sa prilogom, po želji.

Коментари

Популарни постови