Mekike - iz frižidera
Potrebno je:
- 600 g brašna
 - 2 kašike šećera
 - 1,5 kašičica soli
 - 80 ml ulja
 - 380 ml vode
 - 1 kesica suvog kvasca
 - 1 kašičica vinskog sirćeta
 
Ostalo:
- ulje za prženje
 
Priprema:
      1. U vanglicu staviti brašno, so, šećer, ulje, kvasac i sirće. Dodati toplu vodu i sa varjačom, energično, sjediniti sastojke.
     
    
      2. Vanglicu prekriti providnom folijom i ostaviti, preko noći, u frižider.
     
    
      3. Narednog jutra izvaditi vanglicu 
iz frižidera i skloniti foliju. U, odgovarajuću, posudu sipati ulje, 1cm
 visine, i staviti da se zagreje.
     
    
      4. Nauljenim rukama kidati komadiće 
testa, izdužiti ih, formirajući mekike i staviti da se prže. Kada jedna 
strana porumeni, okrenuti da se isprži i druga strana testa.
     
    
      5. Pržene mekike vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ih sa prilogom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар