Posne kiflice sa kokosom
Testo:
- 1/2 kg brašna
 - 60 g griza
 - 250 ml vode
 - 100 ml ulja
 - 1/2 kockice, svežeg, kvasca
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 1 kesica vanilinog šećera
 - 1 kašičica šećera
 
Fil:
- 3 kašike džema od kajsija
 - 100 g iseckanih oraha
 - 80 g kokosa
 
Sirup:
- 1/2 kg šećera
 - 1/2 l vode
 - 1 kesica vanilinog šećera
 
Za valjanje kiflica:
- 100 g kokosa
 
Ostalo:
- 2 kašike kakaoa
 - 2 kašike vode
 
Priprema:
						1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
 jedne kašičice šećera, podići kvasac.
U vanglicu staviti brašno, dodati griz, ulje, prašak za pecivo, vanilin 
šećer i, pripremljeni, kvasac. Zamesiti testo. Testo podeliti na dva 
dela (ne čeka se da naraste), tako da jedna polovina testa bude, malo, 
manja od drugog dela testa.
					
				
						2. U, manju, šoljicu staviti kakao i
 rastvoriti ga sa dve kašike, hladne, vode. Kakao sipati u manju 
polovinu testa i dobro ga sjediniti sa testom (budite uporni sa 
mešenjem, jer u početku testo teško prima kakao, ali upornim mešenjem 
dobiće te, ujednačeno, braon testo).
					
				
						3. Obe kore razviti tanko (debljina 
razvijenog testa je, oko, 2mm) u pravougaoni oblik. Braon koru staviti 
preko svetle kore i, oklagijom, ih, još malo, zajedno razvući, pazeći da
 debljina, razvučene, kore ne prelazi 3-4mm.
					
				
						4. Krajeve testa (ne više od 1cm) iseći, da bi se dobila kora sa pravilnim ivicama.
					
				
						5. Preko kore, ravnomerno, premazati džem od kajsija.
					
				
						6. Zatim, preko džema, posuti iseckane orahe, a preko oraha rasporediti kokosovo brašno.
					
				
						7. Testo iseći na trake, širine, oko, 8cm. Svaku traku iseći u cik-cak oblik, formirajući trouglove, za kiflice.
					
				
						8. Od dobijenih trouglova formirati kiflice.
					
				
						9. Kiflice poređati u pleh, preko 
pek papira i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 
stepeni. Kiflice peći samo da dobiju blagu, rumenu, boju.
					
				
						10. Sirup: U, odgovarajuću, posudu 
sipati vodu, dodati šećer i vanilin šećer, pa staviti na vatru, da 
provri (postepeno promešati, da se šećer rastopi). Od momenta ključanja 
kuvati 10 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se sirup, malo, 
prohladi. Pečene, vrele, kiflice potapati u, prohlađeni, sirup.
					
				
						11. Svaku kiflicu potopiti po jedan minut i izvaditi u posudu, u kojoj se nalazi kokosovo brašno.
					
				
						12. Kiflice, dobro, uvaljati u kokos i poređati ih na tacnu.
					
				
						13. Poslužite ih i uživajte u njihovom, fantastičnom, ukusu!
					
				



Коментари
Постави коментар