Pužići sa sirom i brusnicama

Za testo:

  • 700 g brašna
  • 20 g svežeg kvasca
  • 200 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 1 belance
  • 1,5 kašičica soli
  • 130 g rastopljenog margarina (putera)
  • 1 kašičica šećera

Za fil:

  • 300 g sitnog, neslanog, sira
  • 2 žumanceta
  • 100 g suvog grožđa
  • 50 g suvih brusnica

Za premazivanje pužića:

  • 1 belance

Priprema:

1. Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, jaja, belance, rastopljeni margarin i pripremljeni kvasac. Umesiti testo i ostaviti ga da uskisne.
2. Fil: Sitan sir staviti u dublju činiju, pa dodati žumanca i viljuškom umutiti. Dodati suvo grožđe i brusnice, pa dobro sjediniti sa sirom i žumancima.
3. Naraslo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i razviti ga u obliku pravougaonika, debljine 0,5 cm. Preko cele površine testa premazati pripremljeni fil. Zaviti, čvrsto, u rolat.
4. Rolat iseći na šnitove, debljine 2 cm. Isečene pužiće poređati u pleh, preko pek papira. Ostaviti da narastu. Za to vreme uključiti rernu da se ugreje na 180 C.
5. Narasle pužiće premazati umućenim belancetom i staviti da se peču, dok ne dobiju zlatno rumenu boju. Pečene pužiće izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da odstoje 10-ak minuta. Poslužiti.

Коментари

Популарни постови