Pužići sa sirom i brusnicama
Za testo:
- 700 g brašna
 - 20 g svežeg kvasca
 - 200 ml mleka
 - 2 jajeta
 - 1 belance
 - 1,5 kašičica soli
 - 130 g rastopljenog margarina (putera)
 - 1 kašičica šećera
 
Za fil:
- 300 g sitnog, neslanog, sira
 - 2 žumanceta
 - 100 g suvog grožđa
 - 50 g suvih brusnica
 
Za premazivanje pužića:
- 1 belance
 
Priprema:
      1. Testo: U toplom mleku, sa 
dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, 
dodati so, jaja, belance, rastopljeni margarin i pripremljeni kvasac. 
Umesiti testo i ostaviti ga da uskisne. 
     
    
      2. Fil: Sitan sir staviti u dublju 
činiju, pa dodati žumanca i viljuškom umutiti. Dodati suvo grožđe i 
brusnice, pa dobro sjediniti sa sirom i žumancima. 
     
    
      3. Naraslo testo prebaciti na, 
pobrašnjenu, radnu površinu i razviti ga u obliku pravougaonika, 
debljine 0,5 cm. Preko cele površine testa premazati pripremljeni fil. 
Zaviti, čvrsto, u rolat. 
     
    
      4. Rolat iseći na šnitove, debljine 2
 cm. Isečene pužiće poređati u pleh, preko pek papira. Ostaviti da 
narastu. Za to vreme uključiti rernu da se ugreje na 180 C. 
     
    
      5. Narasle pužiće premazati umućenim
 belancetom i staviti da se peču, dok ne dobiju zlatno rumenu boju. 
Pečene pužiće izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da odstoje 10-ak 
minuta. Poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар