Tuna sa ajvarom i povrćem
Potrebno je:
- 150 g graška (iz konzerve)
 - 150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
 - 150 g šargarepe
 - 170 g tunjevine u komadićima (1 konzerva)
 - 2 struka mladog, crnog luka
 - 250 g ajvara
 - so
 - sveže mleveni crni biber
 
Priprema:
      1. Šargarepu očistiti i staviti da 
se kuva. Šargarepu kuvati samo malo da omekša, pa je iseći na krugove. 
Ako je šargarepa krupna, svaki krug iseći na pola ili na četvrtinu.
     
    
      2. U dublju posudu staviti kukuruz 
šećerac, grašak (kukuruz i grašak prethodno ocediti) i isečenu 
šargarepu. Dodati luk, isečen na kolutove. Promešati.
     
    
      3. Tunjevinu ocediti od ulja, pa je ubaciti u povrće. Dodati ajvar, pa, kašikom, dobro promešati.
     
    
      4. Začiniti solju i biberom, po ukusu. Salatu ostaviti u frižider, da se ohladi, pa je poslužiti. 
Ova salata može da posluži i kao, lagani, obrok.
     
    



Коментари
Постави коментар