Tuna sa ajvarom i povrćem

Potrebno je:

  • 150 g graška (iz konzerve)
  • 150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
  • 150 g šargarepe
  • 170 g tunjevine u komadićima (1 konzerva)
  • 2 struka mladog, crnog luka
  • 250 g ajvara
  • so
  • sveže mleveni crni biber

Priprema:

1. Šargarepu očistiti i staviti da se kuva. Šargarepu kuvati samo malo da omekša, pa je iseći na krugove. Ako je šargarepa krupna, svaki krug iseći na pola ili na četvrtinu.
2. U dublju posudu staviti kukuruz šećerac, grašak (kukuruz i grašak prethodno ocediti) i isečenu šargarepu. Dodati luk, isečen na kolutove. Promešati.
3. Tunjevinu ocediti od ulja, pa je ubaciti u povrće. Dodati ajvar, pa, kašikom, dobro promešati.
4. Začiniti solju i biberom, po ukusu. Salatu ostaviti u frižider, da se ohladi, pa je poslužiti. Ova salata može da posluži i kao, lagani, obrok.

Коментари

Популарни постови