Tuna sa ajvarom i povrćem
Potrebno je:
- 150 g graška (iz konzerve)
- 150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
- 150 g šargarepe
- 170 g tunjevine u komadićima (1 konzerva)
- 2 struka mladog, crnog luka
- 250 g ajvara
- so
- sveže mleveni crni biber
Priprema:
1. Šargarepu očistiti i staviti da
se kuva. Šargarepu kuvati samo malo da omekša, pa je iseći na krugove.
Ako je šargarepa krupna, svaki krug iseći na pola ili na četvrtinu.
2. U dublju posudu staviti kukuruz
šećerac, grašak (kukuruz i grašak prethodno ocediti) i isečenu
šargarepu. Dodati luk, isečen na kolutove. Promešati.
3. Tunjevinu ocediti od ulja, pa je ubaciti u povrće. Dodati ajvar, pa, kašikom, dobro promešati.
4. Začiniti solju i biberom, po ukusu. Salatu ostaviti u frižider, da se ohladi, pa je poslužiti.
Ova salata može da posluži i kao, lagani, obrok.
Коментари
Постави коментар