Kiflice sa džemom
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
- 1/2 kockice kvasca
- 80 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera sa ukusom ruma
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 70 ml ulja
- 250 ml vode
... i još:
- džem, po ukusu
- šećer u prahu
Priprema:
1. U toploj vodi, sa dodatkom
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati šećer,
vanilin šećer sa ukusom ruma, so, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti
testo.
2. Zamešeno testo mesiti 2-3 minuta. Umešeno testo staviti u nauljenu vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste.
3. Naraslo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu podlogu i podeliti ga na tri, jednaka, dela.
4. Svaki deo testa razviti u krug, debljine 2mm, i iseći na osam delova (trouglova).
Na širi, isečeni, deo testa staviti po punu kašičicu džema, po ukusu (ja sam stavljala džem od šljiva) i zamotati u kiflicu.
5. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti da narastu.
Rernu uključiti da se zagreje na 170 stepeni.
6. Narasle kiflice premazati uljem i staviti da se peču. Pečene kiflice ostaviti da se prohlade, pa ih uvaljati u šećer u prahu.
Коментари
Постави коментар