Kiflice sa džemom
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
 - 1/2 kockice kvasca
 - 80 g šećera
 - 2 kesice vanilinog šećera sa ukusom ruma
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1 kašičica soli
 - 70 ml ulja
 - 250 ml vode
 
... i još:
- džem, po ukusu
 - šećer u prahu
 
Priprema:
      1. U toploj vodi, sa dodatkom 
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati šećer,
 vanilin šećer sa ukusom ruma, so, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti 
testo.
     
    
      2. Zamešeno testo mesiti 2-3 minuta. Umešeno testo staviti u nauljenu vanglicu, prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste.
     
    
      3. Naraslo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu podlogu i podeliti ga na tri, jednaka, dela.
     
    
      4. Svaki deo testa razviti u krug, debljine 2mm, i iseći na osam delova (trouglova).
Na širi, isečeni, deo testa staviti po punu kašičicu džema, po ukusu (ja sam stavljala džem od šljiva) i zamotati u kiflicu.
     
    
      5. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti da narastu. 
Rernu uključiti da se zagreje na 170 stepeni.
     
    
      6. Narasle kiflice premazati uljem i staviti da se peču. Pečene kiflice ostaviti da se prohlade, pa ih uvaljati u šećer u prahu.
     
    



Коментари
Постави коментар