Kupus sa mlevenim mesom - iz rerne

Potrebno je:

  • 1,5 kg slatkog kupusa
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 300 g šampinjona
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 veće šargarepe
  • 130 ml pasiranog paradajza
  • 2 pune kašike ljutog ajvara
  • 3 kašičice suvog bljnog začina
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 2 lista lorbera
  • 1/2 veze svežeg peršuna
  • 150 ml ulja

Priprema:

1. Kupus iseckati sitno (malo krupnije nego za salatu). Šampinjone iseći na deblje listiće. Crni luk i šargarepu iseckati sitno.
2. Na zagrejano ulje staviti iseckani crni luk i šargarepu. Dinstati 10-tak minuta, pa dodati mleveno meso (juneće i svinjsko). Dobro promešati, da bi se mleveno meso dobro usitnilo. Dinstati dok meso ne pobeli, pa ubaciti iseckane šampinjone, nastaviti sa dinstanjem, oko, 15 minuta.
3. Zatim ubaciti, iz 2-3 puta kupus i dobro promešati (raditi u dubljoj i većoj šerpi, koja ide u rernu). Dodati lorber, suvi biljni začin, biber, ajvar, alevu papriku i pasirani paradajz. Sve dobro sjediniti, poklopiti i, na tihoj temperaturi, krčkati 20 minuta.
4. Rernu ugrejati na 180 stepeni. Peršun iseckati sitno i ubaciti u kupus. Dobro promešati, pa šerpu staviti u rernu. Krčkati u rerni dok površina dobro ne porumeni i dok ne ostane samo malo tečnosti.
5. Poslužiti sa domaćim hlebom, ljutom papričicom ili crvenim lukom. Prijatno!

Коментари

Популарни постови