Kupus sa mlevenim mesom - iz rerne
Potrebno je:
- 1,5 kg slatkog kupusa
 - 500 g mešanog mlevenog mesa
 - 300 g šampinjona
 - 2 veće glavice crnog luka
 - 2 veće šargarepe
 - 130 ml pasiranog paradajza
 - 2 pune kašike ljutog ajvara
 - 3 kašičice suvog bljnog začina
 - 1 kašika aleve paprike
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 2 lista lorbera
 - 1/2 veze svežeg peršuna
 - 150 ml ulja
 
Priprema:
      1. Kupus iseckati sitno (malo krupnije nego za salatu). Šampinjone iseći na deblje listiće. Crni luk i šargarepu iseckati sitno.
     
    
      2. Na zagrejano ulje staviti 
iseckani crni luk i šargarepu. Dinstati 10-tak minuta, pa dodati mleveno
 meso (juneće i svinjsko). Dobro promešati, da bi se mleveno meso dobro 
usitnilo. Dinstati dok meso ne pobeli, pa ubaciti iseckane šampinjone, 
nastaviti sa dinstanjem, oko, 15 minuta. 
     
    
      3. Zatim ubaciti, iz 2-3 puta kupus i
 dobro promešati (raditi u dubljoj i većoj šerpi, koja ide u rernu). 
Dodati lorber, suvi biljni začin, biber, ajvar, alevu papriku i pasirani
 paradajz. Sve dobro sjediniti, poklopiti i, na tihoj temperaturi, 
krčkati 20 minuta. 
     
    
      4. Rernu ugrejati na 180 stepeni. 
Peršun iseckati sitno i ubaciti u kupus. Dobro promešati, pa šerpu 
staviti u rernu. Krčkati u rerni dok površina dobro ne porumeni i dok ne
 ostane samo malo tečnosti. 
     
    
      5. Poslužiti sa domaćim hlebom, ljutom papričicom ili crvenim lukom. Prijatno!
     
    



Коментари
Постави коментар