Mamina proja

Potrebno je:

  • 2 jajeta
  • 11 kašika projanog brašna
  • 5 kašika pšeničnog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 čaša (od 180 ml) jogurta
  • 1 čaša gazirane vode
  • 80 ml ulja

Priprema:

1. Ovu proju sam napravila po receptu, moje, majke. Majka je, danas, stara i bolesna, pa ovu proju, u njihovoj kući, pravi moja snaja (koja je vrsna kuvarica i po čijim receptima sam i ja dosta đakonija spremila). Snaja ovu proju sprema za slavu (uz sarmice), tako da hleb slabo ko jede, a proja koliko god da se napravi malo je.... Napravite je i uveriće te se koliko je ukusna.
2. U vanglicu razbiti jaja, dodati so, pa ih mikserom, penasto umutiti. Ubaciti jogurt, gaziranu vodu i ulje. Mikserom sjediniti.
3. U posebnoj posudi pomešati projano brašno, pšenično brašno i prašak za pecivo. Ovu, suvu, smesu dodati u smesu sa jajima i umutiti, da nema grudvica.
4. Pleh, vel 30x20cm, dobro podmazati uljem i sipati, ravnomerno, umućenu smesu. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
5. Kada proja porumeni, izvaditi pleh iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se, proja, prohladi.
6. Prohlađenu proju iseći na kocke i poslužiti.

Коментари

Популарни постови