Pečena paprika sa prazilukom
Potrebno je:
- 1/2 kg pečenih (i očišćenih) paprika
- 2-3 pečene (i očišćene) ljute paprike
- 1 veći struk praziluka
- so
- ulje
Priprema:
1. Pečene i očišćene, slatke i ljute, paprike iseckati na sitne kockice. Praziluk, takođe, sitno iseckati.
2. Iseckani praziluk staviti u,
dublju, posudu, posuti sa kašičicom soli i rukom ga, malo, izgnječiti.
Ubaciti iseckane paprike, pa promešati. Posoliti po ukusu. Ulja dodati,
samo toliko, da paprike ne budu suve (ne dodaje se ulje, kao za
uobičajenu salatu sa, pečenim, paprikama).
3. Posle dodavanja ulja salatu dobro
promešati, poklopiti je i ostaviti pola sata, da odstoji, pa poslužiti.
Ova salata je fantastična uz svaku vrstu mesa, a naročito se slaže sa
mesom sa roštilja.
Коментари
Постави коментар