Pečena svinjska rebra

Potrebno je:

  • 1 kg mesnatih svinjskih rebara

Marinada:

  • 200 g ljutog kečara
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika meda
  • 2 kašičice nastruganog rena
  • 2 kašičice ljute tucane paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica majorana
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 100 ml ulja

Priprema:

1. Rebra oprati i kuhinjskim papirom osušiti.
2. U dublju posudu staviti sve namirnice za marinadu i dobro sjediniti. U marinadu uvaljati jedno po jedno parče rebara i poređati u pleh za pećenje. Preko mesa rasporediti ostatak marinade. Pleh pokriti alu folijom i ostaviti preko noći u frižider.
3. Narednog dana izvaditi pleh i, zajedno sa folijom, staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Meso peći 40 minuta, izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti da se rebra zapeču. Povremeno vaditi pleh i prelivati meso, masnoćom koju je meso otpustilo prilikom pečenja. Kada gornja površina porumeni okrenuti da se zapeče i donja strana. Poslužiti uz krompir pire i salatiu, po želji.

Коментари

Популарни постови