Pečena svinjska rebra
Potrebno je:
- 1 kg mesnatih svinjskih rebara
 
Marinada:
- 200 g ljutog kečara
 - 1 kašika senfa
 - 1 kašika soja sosa
 - 1 kašika meda
 - 2 kašičice nastruganog rena
 - 2 kašičice ljute tucane paprike
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1 kašičica majorana
 - 1 kašika suvog biljnog začina
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 100 ml ulja
 
Priprema:
      1. Rebra oprati i kuhinjskim papirom osušiti. 
     
    
      2. U dublju posudu staviti sve 
namirnice za marinadu i dobro sjediniti. U marinadu uvaljati jedno po 
jedno parče rebara i poređati u pleh za pećenje. Preko mesa rasporediti 
ostatak marinade. Pleh pokriti alu folijom i ostaviti preko noći u 
frižider.
     
    
      3. Narednog dana izvaditi pleh i, 
zajedno sa folijom, staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na 
190 stepeni. Meso peći 40 minuta, izvaditi pleh, skloniti foliju i 
vratiti da se rebra zapeču. Povremeno vaditi pleh i prelivati meso, 
masnoćom koju je meso otpustilo prilikom pečenja. Kada gornja površina 
porumeni okrenuti da se zapeče i donja strana.
Poslužiti uz krompir pire i salatiu, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар