Pečena svinjska rebra
Potrebno je:
- 1 kg mesnatih svinjskih rebara
Marinada:
- 200 g ljutog kečara
- 1 kašika senfa
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika meda
- 2 kašičice nastruganog rena
- 2 kašičice ljute tucane paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica majorana
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 100 ml ulja
Priprema:
1. Rebra oprati i kuhinjskim papirom osušiti.
2. U dublju posudu staviti sve
namirnice za marinadu i dobro sjediniti. U marinadu uvaljati jedno po
jedno parče rebara i poređati u pleh za pećenje. Preko mesa rasporediti
ostatak marinade. Pleh pokriti alu folijom i ostaviti preko noći u
frižider.
3. Narednog dana izvaditi pleh i,
zajedno sa folijom, staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni na
190 stepeni. Meso peći 40 minuta, izvaditi pleh, skloniti foliju i
vratiti da se rebra zapeču. Povremeno vaditi pleh i prelivati meso,
masnoćom koju je meso otpustilo prilikom pečenja. Kada gornja površina
porumeni okrenuti da se zapeče i donja strana.
Poslužiti uz krompir pire i salatiu, po želji.
Коментари
Постави коментар