Pohovani oslić sa prilogom
Potrebno je:
- 1 kg fileta oslića
 - 3 jajeta
 - 100 g prezli
 - 50 g kukuruznog brašna
 - 50 g susama
 - 1 kašičica soli
 - maslinovo ulje
 - origano
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ruzmarin
 - suvi peršun
 - beli luk u prahu
 - aleva paprika
 
Za prilog:
- 1 kg krompira
 - 1/2 pakovanja zlatne mešavine (mix povrća)
 - 2 glavice crnog luka
 - maslinovo ulje
 - 1/2 većeg limuna ili jedan manji (sok)
 - so
 
Priprema:
      1. Filete ribe odmrznuti, pa 
kuhinjskom salvetom (ili krpom) dobro upiti vodu. Jaja razmutiti u 
dubljoj posudi i dodati suvi biljni začin, biber, origano, ruzmarin, 
beli luk u prahu, suvi peršun i alevu papriku, po ukusu. Ja sam od svih 
začina stavila po jednu kašičicu, osim bibera, gde sam stavila pola 
kašičice. 
     
    
      2. U drugoj, dubljoj posudi pomešati prezle, kukuruzno brašno, susam i so.
     
    
      3. Uzeti vatrostalnu činiju i dno 
obložiti pek papirom. Staviti nekoliko kapi maslinovog ulja i četkicom 
razmazati po celoj površini papira. 
     
    
      4. Filete oslića prvo umočiti u 
razmućena jaja sa začinima, pa zatim ih dobro uvaljati u pripremljene 
prezle. Filete slagati u vatrostalnu činiju, jedne pored drugih. 
Pokapati po vrhu sa maslinovim uljem, poklopiti i staviti, u prethodno 
zagrejanu rernu, da se peču, na 200 stepeni, 40 minuta. Posle tog 
vremena otklopiti činiju i vratiti u rernu da se riba zapeče, ako treba.
     
    
      5. Prilog: Krompir u ljusci staviti da se kuva. Povrće, takođe, staviti da se kuva, 5 minuta. Crni luk iseći na režnjeve.
     
    
      6. Skuvani krompir ohladiti, 
oljuštiti i iseći na kockice. Skuvano povrće ocediti od vode i dodati u 
činiju sa krompirom. Staviti i iseckani crni luk. Sve promešati. 
Posoliti po ukusu, dodati ulje i sok od limuna. Pažljivo promešati da se
 sastojci sjedine i poslužiti uz ribu. Naravno, ne zaboravite i čašu 
dobrog vina.
     
    



Коментари
Постави коментар