Grašak sa junećim mesom
Potrebno je:
- 1/2 kg junećeg mesa od buta
 - 100 g crnog luka
 - 200 g šargarepe
 - 300 g krompira
 - 300 g graška
 - 100 g brokolija
 - 200 ml pasiranog paradajza
 - 1/2 kašičice timijana
 - 1 kašičica sušene, mirođije
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1/2 vezice svežeg peršuna
 - 2 kockice za goveđu supu
 - 700 ml vode
 - 50 ml ulja
 
Priprema:
1. Juneće meso iseći na kocke. Crni 
luk iseći sitno, a krompir iseći na kockice. Šargarepu iseći na 
polukrugove. Brokoli odvojiti na cvetiće.
     
    
2. U dublju, odgovarajuću, posudu 
sipati ulje, staviti, odmah, isečeno meso, promešati i staviti na vatru 
(poklopljeno, na srednjoj temperaturi). Kada meso pusti vodu i kada 
pobeli, ubaciti crni luk, šargarepu, krompir, grašak i brokoli. Dobro 
promešati, pa sipati pasirani paradajz, dodati navedene začine (timijan,
 mirođiju, alevu papriku i beli luk) i naliti vodom. Promešati, 
poklopiti i, na tihoj vatri, nastaviti kuvanje.
     
    
3. Kada tečnost provri, ubaciti dve 
kockice za supu.
Jelo krčkati, na tihoj temperaturi, dok meso, potpuno, ne omekša. Nije 
potrebna nikakva zaprška, jer se čorbica zgusne od krompira. 
     
    
4. Kada jelo bude gotovo (probati da
 li treba da se dosoli, ja nisam jer su mi kockice za supu bile 
dovoljne) skloniti ga sa vatre, dodati iseckani, sveži, peršun, 
promešati, poklopiti i ostaviti 10-ak minuta. 
Poslužiti sa salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар