Grašak sa junećim mesom
Potrebno je:
- 1/2 kg junećeg mesa od buta
- 100 g crnog luka
- 200 g šargarepe
- 300 g krompira
- 300 g graška
- 100 g brokolija
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1/2 kašičice timijana
- 1 kašičica sušene, mirođije
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašičice aleve paprike
- 1/2 vezice svežeg peršuna
- 2 kockice za goveđu supu
- 700 ml vode
- 50 ml ulja
Priprema:
1. Juneće meso iseći na kocke. Crni
luk iseći sitno, a krompir iseći na kockice. Šargarepu iseći na
polukrugove. Brokoli odvojiti na cvetiće.
2. U dublju, odgovarajuću, posudu
sipati ulje, staviti, odmah, isečeno meso, promešati i staviti na vatru
(poklopljeno, na srednjoj temperaturi). Kada meso pusti vodu i kada
pobeli, ubaciti crni luk, šargarepu, krompir, grašak i brokoli. Dobro
promešati, pa sipati pasirani paradajz, dodati navedene začine (timijan,
mirođiju, alevu papriku i beli luk) i naliti vodom. Promešati,
poklopiti i, na tihoj vatri, nastaviti kuvanje.
3. Kada tečnost provri, ubaciti dve
kockice za supu.
Jelo krčkati, na tihoj temperaturi, dok meso, potpuno, ne omekša. Nije
potrebna nikakva zaprška, jer se čorbica zgusne od krompira.
4. Kada jelo bude gotovo (probati da
li treba da se dosoli, ja nisam jer su mi kockice za supu bile
dovoljne) skloniti ga sa vatre, dodati iseckani, sveži, peršun,
promešati, poklopiti i ostaviti 10-ak minuta.
Poslužiti sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар