Jaja sa viršlama, u paradajz sosu
Potrebno je:
- 2 veće viršle
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 veća paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1/3 kašičice mlevenog bibera sa belim lukom
- 1/2 kašičice origana
- 5 jajeta
- ulje
Priprema:
1. Viršle iseći na krugove. Crni luk očistiti i iseći na, tanje, polukrugove. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice.
2. Sipati ulje u dublji i širi
tiganj. Staviti ga da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti iseckani
crni luk, poklopiti, i pržiti, na srednjoj temperaturi.
3. Kada luk, malo, omekša ubaciti,
isečene, viršle. Pržiti, oko, pet minuta, uz povremeno mešanje.
Zatim dodati iseckani paradajz, paradajz pire i začine (biozačin, biber,
origano). Dobro promešati i ostaviti da se krčka, dok se sos ne zgusne
(poklopljeno).
4. Kada se sos zgusnuo napraviti, u
sosu, mala udubljenja i, pažljivo, razbiti jaja u njih (ja sam namirnice
stavila za tri osobe, što znači vi sami određujete koliko vam šta, od
sastojaka, treba. Zavisi od vas, da li će te da povećate sastojke ili da
smanjite). Svako jaje posuti sa po malo biozačina, poklopiti tiganj i,
na tihoj temperaturi, pržiti, sve dok se belanca ne isprže a žumanca
ostanu rovita.
5. Možete jaja, pažljivo (špatulom) preneti u tanjir, kao i ostale sastojke ili, hlebom, mackati direktno iz tiganja.
Verujte, savršenstvo od ukusa!!!
Коментари
Постави коментар