Pizza sa tunom
Testo:
- 400 g brašna
 - 1/3 kockice kvasca
 - 230 ml vode
 - 1 kašičica soli
 - 1 kašičica šećera
 - 80 ml ulja
 
Fil:
- 160 g mariniranih šampinjona
 - 1 srednji paradajz
 - 1 veća, sveža, paprija
 - 4 barenih somborki
 - 4 kiselih krastavčića
 - 1 manji, ljubičasti, luk
 - 400 g posnog kačkavalja
2 konzerve (od po 160 g) tune u komadićima 
Za premazivanje kore:
- kečap
 
Za posipanje:
- mešavina italijanskih začina
 
Priprema:
1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
 kašičice šećera, podići kvasac. Brašno staviti u vanglicu, dodati so, 
ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti, mekše, testo. Testo staviti u 
nauljenu vanglicu, prekriti ga providnom folijom i ostaviti na stranu, 
dok se spremi fil.
     
    
2. Fil: Za fil možete da stavite 
sastojke po želji (naravno, posne). Šampinjone iscediti rukom. Barene 
somborke i sveže paprike iseći na trake. Paradajz iseći na tanke 
polukrugove. Krastavčiće iseckati na kružiće, pa ih, rukom, iscediti. 
Ljubičasti luk iseći na tanka rebarca. Tunu ocediti od ulja.
3. Uzeti najveći pleh, od el. rerne 
(kod mene je pleh vel. 43x36cm) i DOBRO ga podmazati uljem. Prebaciti 
testo iz vanglice i, nauljenim rukama, formirati koru.
     
    
4. Koru premazati kečapom (količina 
po ukusu). Poslagati pripremljene sastojke (tuna, paprika, šampinjoni, 
paradajz, krastavčići, luk). Posuti mešavinom italijanskih začina (ili 
samo origanom). Na kraju, obilno, krupno narendati posni kačkavalj.
     
    
5. Staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Čim korica sa strane počne da rumeni, 
izvaditi pizzu iz rerne i poslužiti.
     
    



Post je super rado citam samo tako nastavi.
ОдговориИзбришиhttps://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/11/04/muke-zvane-studentski-dom/
Hvala! Recepte koje objavim, uvek, prvo isprobam. Drago mi je da Vam se sviđa! Srdačan pozdrav!!
ОдговориИзбриши