Pizza sa tunom
Testo:
- 400 g brašna
- 1/3 kockice kvasca
- 230 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 80 ml ulja
Fil:
- 160 g mariniranih šampinjona
- 1 srednji paradajz
- 1 veća, sveža, paprija
- 4 barenih somborki
- 4 kiselih krastavčića
- 1 manji, ljubičasti, luk
- 400 g posnog kačkavalja
2 konzerve (od po 160 g) tune u komadićima
Za premazivanje kore:
- kečap
Za posipanje:
- mešavina italijanskih začina
Priprema:
1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
kašičice šećera, podići kvasac. Brašno staviti u vanglicu, dodati so,
ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti, mekše, testo. Testo staviti u
nauljenu vanglicu, prekriti ga providnom folijom i ostaviti na stranu,
dok se spremi fil.
2. Fil: Za fil možete da stavite
sastojke po želji (naravno, posne). Šampinjone iscediti rukom. Barene
somborke i sveže paprike iseći na trake. Paradajz iseći na tanke
polukrugove. Krastavčiće iseckati na kružiće, pa ih, rukom, iscediti.
Ljubičasti luk iseći na tanka rebarca. Tunu ocediti od ulja.
3. Uzeti najveći pleh, od el. rerne
(kod mene je pleh vel. 43x36cm) i DOBRO ga podmazati uljem. Prebaciti
testo iz vanglice i, nauljenim rukama, formirati koru.
4. Koru premazati kečapom (količina
po ukusu). Poslagati pripremljene sastojke (tuna, paprika, šampinjoni,
paradajz, krastavčići, luk). Posuti mešavinom italijanskih začina (ili
samo origanom). Na kraju, obilno, krupno narendati posni kačkavalj.
5. Staviti da se peče, u prethodno
zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Čim korica sa strane počne da rumeni,
izvaditi pizzu iz rerne i poslužiti.
Post je super rado citam samo tako nastavi.
ОдговориИзбришиhttps://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/11/04/muke-zvane-studentski-dom/
Hvala! Recepte koje objavim, uvek, prvo isprobam. Drago mi je da Vam se sviđa! Srdačan pozdrav!!
ОдговориИзбриши