Voćni kolač sa višnjama
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 180 g smeđeg šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 40 g kokosovog brašna
- 250 g jogurta
- 60 ml ulja
- 2 jajeta
- 1 prstohvat soli
I još:
- 300 g višanja
Priprema:
1. Ovaj kolač sam napravila po receptu, sa stranice, Gaga u kujni.
2. Kolač se veoma lako pravi, mikser
nije, uopšte, potreban. U dublju posudu staviti sve suve sastojke -
brašno, šećer, so, prašak za pecivo, vanilin šećer i kokosovo brašno.
Promašati kašikom, da se sastojci sjedine.
3. Na sredinu smese, kašikom,
napraviti udubljenje. Sipati, prvo, jogurt (u originalnom receptu se
koristi kefir), dodati ulje i na kraju jaja. Kašikom izmešati tečne
sastojke, da se dobro sjedine, pa polako, pomešati sa brašnom. Kašikom
sjediniti, sve, sastojke. Nije potrebno da se dobije glatka smesa.
4. Pleh, vel. 30x20 cm podmazati
uljem i posuti brašnom. Blago udarati rukama, po plehu, da se brašno,
ravnomerno, rasporedi po celom plehu, a ostatak istresti.
5. U pripremljeni pleh sipati
umućenu smesu. Po površini rasporediti 300 g očišćenih višanja (u
originalnom receptu je bilo 250 g malina). Višnje, malo, pritisnuti, da
upadnu u testo.
6. Staviti kolač da se peče, u
prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Pečeni kolač izvaditi
(probati čačkalicom da li je pečen), ostaviti da se ohladi, pa ga
poslužiti.
Коментари
Постави коментар