Voćni kolač sa višnjama

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 180 g smeđeg šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 40 g kokosovog brašna
  • 250 g jogurta
  • 60 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 1 prstohvat soli

I još:

  • 300 g višanja

Priprema:

1. Ovaj kolač sam napravila po receptu, sa stranice, Gaga u kujni.
2. Kolač se veoma lako pravi, mikser nije, uopšte, potreban. U dublju posudu staviti sve suve sastojke - brašno, šećer, so, prašak za pecivo, vanilin šećer i kokosovo brašno. Promašati kašikom, da se sastojci sjedine.
3. Na sredinu smese, kašikom, napraviti udubljenje. Sipati, prvo, jogurt (u originalnom receptu se koristi kefir), dodati ulje i na kraju jaja. Kašikom izmešati tečne sastojke, da se dobro sjedine, pa polako, pomešati sa brašnom. Kašikom sjediniti, sve, sastojke. Nije potrebno da se dobije glatka smesa.
4. Pleh, vel. 30x20 cm podmazati uljem i posuti brašnom. Blago udarati rukama, po plehu, da se brašno, ravnomerno, rasporedi po celom plehu, a ostatak istresti.
5. U pripremljeni pleh sipati umućenu smesu. Po površini rasporediti 300 g očišćenih višanja (u originalnom receptu je bilo 250 g malina). Višnje, malo, pritisnuti, da upadnu u testo.
6. Staviti kolač da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Pečeni kolač izvaditi (probati čačkalicom da li je pečen), ostaviti da se ohladi, pa ga poslužiti.

Коментари

Популарни постови