Voćni krem kolač sa malinama
Fil sa ukusom vanile:
- 700 ml vode
 - 100 g šećera
 - 2 kesice vanilinog šećera
 - 2 kesice pudinga sa ukusom vanile
 - 250 g margarina sa ukusom vanile
 - 1 kašičica ekstrata sa ukusom vanile
 
Fil sa malinama:
- 450 g malina
 - 150 g šećera
 - 2 kesice vanilinog šećera
 - 2 pudinga sa ukusom malina
 - 200 ml vode
 
Ostalo:
- 1 kg posnog keksa
 - 2 kesice posnog šlaga
 - čaj od kamilice
 
Priprema:
      1. Ideju za ovaj kolač sam videla na blogu Minjina Kuhinjica, samo što sam ja, kolač, pravila u posnoj varijanti.
     
    
      2. Fil sa ukusom vanile: Od 700 ml 
vode odvojiti 200 ml, a ostatak staviti u dublju posudu. Dodati šećer i 
vanilin šećer, pa staviti na vatru, da provri. 
Sa odvojenom vodom rastvoriti puding iz kesica. U provrelu vodu sipati 
rastvoreni puding i, neprekidno mešajući, kuvati da se zgusne. Skuvani 
krem prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
     
    
      3. U hladan krem dodati ekstrat od 
vanile i, penasto, umućeni margarin sa ukusom vanile. Mućenjem, dobro, 
sjediniti, dok se ne dobije penasti krem. Dobijeni fil podeliti na dva, 
jednaka, dela.
     
    
      4. Fil sa malinama: Maline staviti 
da se odmrznu (sok koji maline otpuste sačuvati). Sok od malina staviti u
 mericu i dodati vode, da zajedno bude 200 ml tečnosti.
     
    
      5. Maline staviti u blender, preliti
 sa 50 ml tečnosti (od 200 ml) i izblendati. Pripremljene maline 
izručiti u posudu, u kojoj će se kuvati fil. Dodati šećer i vanilin 
šećer i kuvati, od momenta ključanja, deset minuta.
     
    
      6. Puding od malina razrediti sa 
ostatkom tečnosti (150 ml), sipati u kuvanu smesu i, neprestano 
mešajuči, skuvati fil. Fil prekriti providnom folijom i ostaviti pola 
sata, da se prohladi.
     
    
      7. Na tacnu za tortu poređati 25 
keksa (5x5), prethodno natopljenih u čaju, od kamilice. Preko naneti 
pola fila sa ukusom vanile. Ponovo poređati keks, pa rasporediti ceo fil
 sa malinama. Preko staviti keks i prekriti ga sa ostatkom fila od 
vanile. Staviti i zadnji red keksa.
     
    
      8. Posni šlag umutiti prema uputstvu
 sa pakovanja (ja sam umesto obične vode koristila hladnu, gaziranu, 
vodu). Umućenim šlagom premazati ceo kolač (može da bude i torta) i 
ostaviti u frižider, najmanje dva sata.
     
    
      9. Ohlađeni desert iseći na štanglice (kao kolač) ili na veće parčiće (kao tortu).
Veoma ukusan desert, za koji, po ukusu, niko ne može da primeti da je posni desert.
     
    



Коментари
Постави коментар