Pašteta sa kikirikijem
Potrebno je:
- 400 g krompira
 - 200 g šargarepe
 - 250 g pečenog, neslanog, kikirikija
 - 2 veća češnja belog luka
 - 1 kašičica senfa
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1/3 kašičice sveže, mlevenog bibera
 
Priprema:
      1. Paštetu sam pravila po receptu 
Dragane Kostić (Posni recepti rs), samo što sam ja svu količinu 
namirnica pretvorila u merne jedinice. Na taj način će mladim domaćicama
 biti mnogo lakše da naprave, bez bojazni da će pogrešiti.
     
    
      2. Krompir i šargarepu očistiti, 
iseći na manje komade i staviti u dublju posudu. Preliti vodom, da 
povrće bude pod vodom, i staviti da se kuva. Skuvano povrće, rešetkastom
 kašikom, izvaditi iz vode i ostaviti da se ohladi. Od vode, u kojoj se 
povrće kuvalo, odvojiti četiri, pune, kašike i ostaviti na stranu, a 
ostalo prosuti.
     
    
      3. Kikiriki samleti. Ja sam to 
uradila u čoperu. Povrće i mleveni kikiriki sam stavila u nutribullet 
(iz dva puta), kao i beli luk, senf, biber, suvi biljni začin i vodu, 
koja je odvojena (znači staviti pola mere povrća, pola mlevenog 
kikirikija, jedan čen belog luka, jednu kašičicu biozačina, pola 
kašičice senfa, pola mlevenog bibera i dve kašike vode. Sve to ponoviti 
još jedanput, zato što ne može cela količina namirnica da stane u 
nutribullet).
     
    
      4. Pašteta se može napraviti i bez 
nutribulleta, samo što neće imati strukturu, kao prava pašteta.
Naime, skuvano povrće ispasirati, dodati sve navedene začine (beli luk 
iseckati najsitnije) i ubaciti mleveni kikiriki. Dobro promešati, da se 
svi sastojci sjedine.  Takođe, sve može da se i izblenda.
Ukus će biti sasvim isti, tako da i nije neki problem ko nema 
nutribullet da ne napravi ovu, veoma ukusnu, paštetu.
     
    
      5. Paštetu namazati na hleb i poslužiti sa kiselim krastavčićima.
     
    



Коментари
Постави коментар