Pečeni oslić
Potrebno je:
- 2 veća oslića
Začini:
- 2 kašičice začina za ribu
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica karija
- 1/3 kašičice anisa
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašičica suvog lišća od peršuna
- 1 kašičica suvog lišća od celera
- 1 kašičica aleve paprike
... i još:
- 5 kašika žutog, projanog, brašna
- 5 kašika pšeničnog brašna
Priprema:
1. Očistiti ribu, posuti je začinom
za ribu (po ukusu) i ostaviti na stranu.
U većoj, plastičnoj, kesi staviti projano i pšenično brašno. Promešati,
da se sjedine. zatim dodati začine - začin za ribu, beli luk u prahu,
kari, anis, biber, peršun, celer i alevu papriku. Dobro promešati, da se
svi začini sjedine sa brašnom (vezati kesu, pa je dobro protresti).
2. Uzeti odgovarajući pleh, u kome
će se riba peći, pa ga prekriti pek papirom. Pek papir, blago, nauljiti.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
3. Ribe dobro uvaljati u mešavinu
brašna i začina. Poređati ih preko pek papira. Poprskati ih sa malo
ulja. Pleh prekriti pek papirom, ali tako da sa strane ostane malo
otvoreno, da bi mogla para da izlazi.
4. Staviti da se peče pola sata.
Izvaditi pleh, pažljivo skloniti pek papir, preokrenuti ribu, pa je
ponovo prekriti pek papirom. Vratiti u rernu, još pola sata.
5. Pečenu ribu poslužiti sa limunom i krompir salatom.
6. Ostatak mešavine brašna i začina ostaviti u frižider i čuvati za narednu upotrebu.
Коментари
Постави коментар