Pileća džigerica u sosu sa pivom
Potrebno je:
- 1/2 kg pileće džigerice
 - 300 g šampinjona
 - 4 srednja češnja belog luka
 - 1 vezica mladog crnog luka
 - 4 pečene, crvene, paprike (veće)
 - 200 ml svetlog piva
 - 1/2 vezice iseckanog, peršuna
 - 1 kašičica sušenog bosiljka
 - 1/2 kašičice mlevenog, crnog bibera
 - 1/2 kašičice mlevenog, crvenog bibera
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Priprema:
      1. Džigericu iseći na krupnije 
komade. Mladi crni luk iseći na krugove (u nedostatku istog upotrebiti 
jednu glavicu starog luka, koji se iseče na režnjeve), beli luk sitno 
iseckati. Pečenu papriku očistiti od semenki i iseći je na trake, a 
šampinjone iseći na deblje listiće.
     
    
      2. Da vam džigerica ne bi prskala 
tokom prženja uradite sledeće: Isečenu džigericu dobro isprati pod 
mlazom hladne vode, pa je kuhinjskim papirom osušiti. U dublji tiganj 
sipati ulje, staviti džigericu u hladno ulje, dobro, promešati i staviti
 da se prži. Džigericu pržiti na srednjoj temperaturi.  
     
    
      3. Isprženu džigericu izvaditi iz 
tiganja i držati na toplom. U istu masnoću staviti pečurke, pržiti ih 
3-4 minuta i, rešetkastom, kašikom ih izvaditi.
Zatim u tiganj ubaciti iseckani crni luk, beli luk, pečene paprike, 
peršun, bosiljak i obe vrste bibera (ako treba sipati još malo ulja). 
Sipati pivo i kada provri vratiti džigericu i šampinjone, posuti suvim 
biljnim začinom, po ukusu, i dobro promešati. Poklopiti i, na tihoj 
temperaturi, krčkati 10-ak minuta, da se svi sokovi sjedine. 
     
    
      4. Servirajte i uživajte u, fantastičnom, ukusu!
     
    



Коментари
Постави коментар