Pileća džigerica u sosu sa pivom
Potrebno je:
- 1/2 kg pileće džigerice
- 300 g šampinjona
- 4 srednja češnja belog luka
- 1 vezica mladog crnog luka
- 4 pečene, crvene, paprike (veće)
- 200 ml svetlog piva
- 1/2 vezice iseckanog, peršuna
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice mlevenog, crnog bibera
- 1/2 kašičice mlevenog, crvenog bibera
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
1. Džigericu iseći na krupnije
komade. Mladi crni luk iseći na krugove (u nedostatku istog upotrebiti
jednu glavicu starog luka, koji se iseče na režnjeve), beli luk sitno
iseckati. Pečenu papriku očistiti od semenki i iseći je na trake, a
šampinjone iseći na deblje listiće.
2. Da vam džigerica ne bi prskala
tokom prženja uradite sledeće: Isečenu džigericu dobro isprati pod
mlazom hladne vode, pa je kuhinjskim papirom osušiti. U dublji tiganj
sipati ulje, staviti džigericu u hladno ulje, dobro, promešati i staviti
da se prži. Džigericu pržiti na srednjoj temperaturi.
3. Isprženu džigericu izvaditi iz
tiganja i držati na toplom. U istu masnoću staviti pečurke, pržiti ih
3-4 minuta i, rešetkastom, kašikom ih izvaditi.
Zatim u tiganj ubaciti iseckani crni luk, beli luk, pečene paprike,
peršun, bosiljak i obe vrste bibera (ako treba sipati još malo ulja).
Sipati pivo i kada provri vratiti džigericu i šampinjone, posuti suvim
biljnim začinom, po ukusu, i dobro promešati. Poklopiti i, na tihoj
temperaturi, krčkati 10-ak minuta, da se svi sokovi sjedine.
4. Servirajte i uživajte u, fantastičnom, ukusu!
Коментари
Постави коментар