Posni grašak sa šampinjonima
Potrebno je:
- 300 g graška
- 200 g šampinjona
- 3 veća krompira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 2 srednje šargarepe
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1 manji celer
- 1 kašičica karija
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- suvi biljni začin
- voda
- sveži list celera
Priprema:
1. Šampinjone iseći na krupnije listiće, Krompir, šargarepu i celer iseći na kockice, a beli luk sitno iseckati.
2. U dublju šerpu staviti grašak,
iseckane šampinjone, krompir, šargarepu, celer i beli luk. Posuti
biberom, karijem i suvi biljni začin (biljni začin staviti po ukusu).
Naliti toplom vodom, toliko da povrće bude pod vodom. Staviti da se
kuva, na tihoj temperaturi, jedan sat.
3. Pri kraju kuvanja sipati pasirani
paradajz, dodati sitno iseckani list celera, promešati i krčkati još
deset minuta. Probati jelo i ako treba dodati još začina, po ukusu.
4. Veoma ukusan način spremanja
posnog graška, koji gustinu dobije od krompira, pa nije potrebno dodatno
dodavati brašno, da bi se čorbica zgusnula.
Коментари
Постави коментар