Projara
Potrebno je:
- 180 g pšeničnog brašna
 - 150 g kukuruznog brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1/4 kašičica sode bikarbone
 - 2 kašičice soli
 - 3 kašike šećera
 - 40 ml ulja
 - 2 jajeta
 - 400 g gustog jogurta
 
Ostalo:
- 50 g maslaca
 
Priprema:
      1. U, gusti, jogurt staviti sodu bikarbonu, promešati i ostaviti na stranu, da se soda aktivira.
U vanglicu razbiti jaja i, mikserom, umutiti. Dodati so, šećer i ulje, pa sjediniti.
     
    
      2. Ubaciti jogurt, sa sodom bikarbonom i promešati. Na kraju dodati mešavinu brašna, sa pecivom i, dobro, mućenjem sjediniti smesu.
     
    
      3. Uzeti pleh, vel. 30x20cm. 
Stranice pleha premazati maslacem, staviti u pleh 50 g maslaca i staviti
 u, zagrejanu, rernu, na 230 stepeni.
     
    
      4. Kada se masnoća istopila i počela da "cvrči" izvaditi pleh i, brzo, sipati testo. Poravnati.
Vratiti u rernu, smanjiti na 200 stepeni i ispeći projaru, do kraja (probati čačkalicom da li je pečena).
     
    
      5. Pečenu projaru izvaditi, prekriti
 kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Zatim je iseći na kocke i 
poslužiti, uz sir, kajmak, barene paprike, čvarke...
     
    



Коментари
Постави коментар