Projara
Potrebno je:
- 180 g pšeničnog brašna
- 150 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/4 kašičica sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 3 kašike šećera
- 40 ml ulja
- 2 jajeta
- 400 g gustog jogurta
Ostalo:
- 50 g maslaca
Priprema:
1. U, gusti, jogurt staviti sodu bikarbonu, promešati i ostaviti na stranu, da se soda aktivira.
U vanglicu razbiti jaja i, mikserom, umutiti. Dodati so, šećer i ulje, pa sjediniti.
2. Ubaciti jogurt, sa sodom bikarbonom i promešati. Na kraju dodati mešavinu brašna, sa pecivom i, dobro, mućenjem sjediniti smesu.
3. Uzeti pleh, vel. 30x20cm.
Stranice pleha premazati maslacem, staviti u pleh 50 g maslaca i staviti
u, zagrejanu, rernu, na 230 stepeni.
4. Kada se masnoća istopila i počela da "cvrči" izvaditi pleh i, brzo, sipati testo. Poravnati.
Vratiti u rernu, smanjiti na 200 stepeni i ispeći projaru, do kraja (probati čačkalicom da li je pečena).
5. Pečenu projaru izvaditi, prekriti
kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Zatim je iseći na kocke i
poslužiti, uz sir, kajmak, barene paprike, čvarke...
Коментари
Постави коментар