Projara

Potrebno je:

  • 180 g pšeničnog brašna
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/4 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice soli
  • 3 kašike šećera
  • 40 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 400 g gustog jogurta

Ostalo:

  • 50 g maslaca

Priprema:

1. U, gusti, jogurt staviti sodu bikarbonu, promešati i ostaviti na stranu, da se soda aktivira. U vanglicu razbiti jaja i, mikserom, umutiti. Dodati so, šećer i ulje, pa sjediniti.
2. Ubaciti jogurt, sa sodom bikarbonom i promešati. Na kraju dodati mešavinu brašna, sa pecivom i, dobro, mućenjem sjediniti smesu.
3. Uzeti pleh, vel. 30x20cm. Stranice pleha premazati maslacem, staviti u pleh 50 g maslaca i staviti u, zagrejanu, rernu, na 230 stepeni.
4. Kada se masnoća istopila i počela da "cvrči" izvaditi pleh i, brzo, sipati testo. Poravnati. Vratiti u rernu, smanjiti na 200 stepeni i ispeći projaru, do kraja (probati čačkalicom da li je pečena).
5. Pečenu projaru izvaditi, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Zatim je iseći na kocke i poslužiti, uz sir, kajmak, barene paprike, čvarke...

Коментари

Популарни постови