Punjene suve paprike (posno)
Potrebno je:
- 2 pakovanja (20 komada) suvih paprika
Fil:
- 150 ml ulja
- 1 veći struk praziluka
- 2 srednje glavice crnog luka
- 3 veće šargarepe
- 100 g crvenih sojinih ljuspica
- 2 srednja krompira
- 150 g kuvane pšenice
- 2 kašike aleve paprike
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 150 g pirinča
- 200 g šampinjona
Priprema:
1. Sojine ljuspice staviti u dublju
posudu, preliti sa toplom vodom i ostaviti na stranu, dok se pripreme
ostali sastojci (i dok sojine ljuspice ne nabubre). Suve paprike staviti
u odgovarajuću posudu, pa i njih, preliti sa toplom vodom. Prelivene
suve paprike, takođe, ostaviti na stranu.
Praziluk, crni luk, šargarepu, krompir i šampinjone iseći na, sitne,
kockice.
2. U veću, dublju, posudu sipati
ulje. Dodati iseckani praziluk, crni luk, šargarepu, krompir i
šampinjone. Dobro promešati (ništa se ne prži). Zatim ubaciti kuvanu
pšenicu i, dobro, isceđenu soju. Promešati, da se svi sastojci sjedine.
3. Posuti sa suvim biljnim začinom,
mlevenim biberom i alevom paprikom. Na kraju dodati, prethodno dobro
isprani, pirinač. Varjačom dobro promešati.
4. Suve paprike izvaditi iz vode i
puniti ih, pripremljenim, filom.
Napunjene paprike, umesto da ih zatvarate krompirom, posuti ih sa
brašnom. To je trik koji se koristi u hotelima i fil ne može da ispadne
iz paprika.
5. Spremljene paprike poređati u,
odgovarajuću, posudu, koja može da ide u rernu.
Poređane paprike preliti sa vodom, da ogreznu i preko njih staviti veći
tanjir ili poklopac, da ih, malo, pritisne (može se desiti da se
prilikom kuvanja paprike podignu sa dna, a na ovaj način će se to
izbeći). Poklopiti posudu sa paprikama i staviti na, srednju
temperaturu, da tečnost provri. Kada tečnost provri, smanjiti
temperaturu i krčkati dok ne ostane samo malo vode, na dnu posude.
6. Rernu zagrejati na 190 stepeni. Kuvanu papriku staviti u, zagrejanu, rernu, da se zapeče.
7. Paprika je veoma ukusna i kada se ohladi, ne mora da se podgreva.
Коментари
Постави коментар