Punjene suve paprike (posno)
Potrebno je:
- 2 pakovanja (20 komada) suvih paprika
 
Fil:
- 150 ml ulja
 - 1 veći struk praziluka
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 3 veće šargarepe
 - 100 g crvenih sojinih ljuspica
 - 2 srednja krompira
 - 150 g kuvane pšenice
 - 2 kašike aleve paprike
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 3 kašičice suvog biljnog začina
 - 150 g pirinča
 - 200 g šampinjona
 
Priprema:
1. Sojine ljuspice staviti u dublju 
posudu, preliti sa toplom vodom i ostaviti na stranu, dok se pripreme 
ostali sastojci (i dok sojine ljuspice ne nabubre). Suve paprike staviti
 u odgovarajuću posudu, pa i njih, preliti sa toplom vodom. Prelivene 
suve paprike, takođe, ostaviti na stranu.
Praziluk, crni luk, šargarepu, krompir i šampinjone iseći na, sitne, 
kockice.
     
    
2. U veću, dublju, posudu sipati 
ulje. Dodati iseckani praziluk, crni luk, šargarepu, krompir i 
šampinjone. Dobro promešati (ništa se ne prži). Zatim ubaciti kuvanu 
pšenicu i, dobro, isceđenu soju. Promešati, da se svi sastojci sjedine. 
     
    
3. Posuti sa suvim biljnim začinom, 
mlevenim biberom i alevom paprikom. Na kraju dodati, prethodno dobro 
isprani, pirinač. Varjačom dobro promešati.
     
    
4. Suve paprike izvaditi iz vode i 
puniti ih, pripremljenim, filom.
Napunjene paprike, umesto da ih zatvarate krompirom, posuti ih sa 
brašnom. To je trik koji se koristi u hotelima i fil ne može da ispadne 
iz paprika.
     
    
5. Spremljene paprike poređati u, 
odgovarajuću, posudu, koja može da ide u rernu. 
Poređane paprike preliti sa vodom, da ogreznu i preko njih staviti veći 
tanjir ili poklopac, da ih, malo, pritisne (može se desiti da se 
prilikom kuvanja paprike podignu sa dna, a na ovaj način će se to 
izbeći). Poklopiti posudu sa paprikama i staviti na, srednju 
temperaturu, da tečnost provri. Kada tečnost provri, smanjiti 
temperaturu i krčkati dok ne ostane samo malo vode, na dnu posude.
     
    
6. Rernu zagrejati na 190 stepeni. Kuvanu papriku staviti u, zagrejanu, rernu, da se zapeče.
     
    
7. Paprika je veoma ukusna i kada se ohladi, ne mora da se podgreva.
     
    



Коментари
Постави коментар