Krem čorba sa dimljenim lososom
Potrebno je:
- 1/2 kg belog krompira
- 80 g crnog luka
- 80 g šargarepe
- 60 g korena celera
- 1/2 vezice iseckanog, peršuna
- 120 g dimljenog lososa
- 80 ml ulja
- 1 kašičica kurkume
- 1/2 kašičice sveže, mlevenog crnog bibera
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 100 ml pavlake za kuvanje
- voda
Priprema:
1. Krompir očistiti, iseći na tanke
krugove, preliti ga vodom i ostaviti na stranu. U dublju posudu sipati
ulje i staviti da se zagreje. Šargarepu, crni luk i koren celera
očistiti, pa šargarepu iseći na krugove, a crni luk i celer na kockice.
2. Na zagrejano ulje staviti
iseckani celer, crni luk i šargarepu. Prodinstati, oko pet minuta.
Krompir procediti i staviti u povrće. Promešati. Preliti vrelom vodom,
toliko, da povrće bude pod vodom. Dodati polovinu iseckanog peršuna,
biber, kurkumu, kim i suvi biljni začin. Promešati, poklopiti i na tihoj
temperaturi kuvati dok povrće ne omekša.
3. Zatim smesu skloniti sa šporeta i
izmiksati ručnim blenderom. Vratiti posudu, ponovo, na šporet, dodati
pavlaku za kuvanje (ako želite ređu čorbicu dodati još malo vode - ja
nisam dodavala), promešati i kuvati dok ne provri.
4. Šniclu dimljenog lososa iskidati
na komadiće i ubaciti u čorbu. Posuti preostalim peršunom, promešati i
poslužiti. Ko želi može u čorbu, kada se sipa u tanjir, dodati i sok od
limuna.
Uživajte u ukusu - čorbica je fantastična!!
Коментари
Постави коментар