Krem čorba sa dimljenim lososom
Potrebno je:
- 1/2 kg belog krompira
 - 80 g crnog luka
 - 80 g šargarepe
 - 60 g korena celera
 - 1/2 vezice iseckanog, peršuna
 - 120 g dimljenog lososa
 - 80 ml ulja
 - 1 kašičica kurkume
 - 1/2 kašičice sveže, mlevenog crnog bibera
 - 1/2 kašičice mlevenog kima
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 100 ml pavlake za kuvanje
 - voda
 
Priprema:
      1. Krompir očistiti, iseći na tanke 
krugove, preliti ga vodom i ostaviti na stranu. U dublju posudu sipati 
ulje i staviti da se zagreje. Šargarepu, crni luk i koren celera 
očistiti, pa šargarepu iseći na krugove, a crni luk i celer na kockice.
     
    
      2. Na zagrejano ulje staviti 
iseckani celer, crni luk i šargarepu. Prodinstati, oko pet minuta. 
Krompir procediti i staviti u povrće. Promešati. Preliti vrelom vodom, 
toliko, da povrće bude pod vodom. Dodati polovinu iseckanog peršuna, 
biber, kurkumu, kim i suvi biljni začin. Promešati, poklopiti i na tihoj
 temperaturi kuvati dok povrće ne omekša.  
     
    
      3. Zatim smesu skloniti sa šporeta i
 izmiksati ručnim blenderom. Vratiti posudu, ponovo, na šporet, dodati 
pavlaku za kuvanje (ako želite ređu čorbicu dodati još malo vode - ja 
nisam dodavala), promešati i kuvati dok ne provri.
     
    
      4. Šniclu dimljenog lososa iskidati 
na komadiće i ubaciti u čorbu. Posuti preostalim peršunom, promešati i 
poslužiti. Ko želi može u čorbu, kada se sipa u tanjir, dodati i sok od 
limuna. 
Uživajte u ukusu - čorbica je fantastična!!
     
    



Коментари
Постави коментар