Pijane šnicle
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
 - 400 g šampinjona
 - 200 ml crnog vina
 - 200 ml pasiranog paradajza
 - 200 ml juneće supe (od 1 kockice za goveđu supu)
 - 1 vezica peršuna
 - 4 veća čena belog luka
 - 2 kašike brašna + za valjanje šnicli
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 
Priprema:
      1. Meso iseći na šnicle i, malo, ih 
istanjiti tučkom za meso. Šampinjone iseći na krupnije listiće, a beli 
luk i peršun, sitno, iseckati. Juneću supu skuvati od 200 ml vode i 
jedne kockice za goveđu supu.
     
    
      2. U veći (po mogućstvu teflonski) 
tiganj sipati ulje i staviti da se zagreje. Šnicle začiniti, po ukusu, 
suvim biljnim začinom i biberom. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i 
propržiti na vrelom ulju, sa svih strana, kako bi porumenele. Izvaditi 
ih iz masnoće i držati ih na toplom.
     
    
      3. U istoj masnoći (ako je potrebno 
dodati još malo ulja), gde se propržilo meso, staviti iseckane 
šampinjone i pustiti da se dinstaju, dok ne ostane pola tečnosti, koju 
su pečurke pustile. Zatim dodati iseckani peršun i beli luk. Promešati i
 dinstati 1-2 minuta. 
     
    
      4. Posuti smesu sa dve kašike brašna
 i promešati. Sipati crno vino, pasirani paradajz, juneću supu, začiniti
 po ukusu i, kratko, prokuvati. 
     
    
      5. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U
 nauljenu, vatrostalnu, posudu sipati malo sosa. Preko sosa poređati 
polovinu šnicli. Šnicle preliti polovinom sosa, pa preko, ponovo, 
poređati šnicle. Preliti ih ostatkom sosa.
     
    
      6. Staviti činiju u rernu (nikako ne
 stavljati hladnu vatrostalnu činiju u vrelu rernu - pući će. Pre nego 
što počnete da ređate sastojke stavite je u, mlaku, rernu, da se 
zagreje) i peći 30 minuta. 
Kao prilog poslužiti krompir pire ili obarene makarone. Prijatno!!
     
    



Коментари
Постави коментар