Pijane šnicle
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 400 g šampinjona
- 200 ml crnog vina
- 200 ml pasiranog paradajza
- 200 ml juneće supe (od 1 kockice za goveđu supu)
- 1 vezica peršuna
- 4 veća čena belog luka
- 2 kašike brašna + za valjanje šnicli
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema:
1. Meso iseći na šnicle i, malo, ih
istanjiti tučkom za meso. Šampinjone iseći na krupnije listiće, a beli
luk i peršun, sitno, iseckati. Juneću supu skuvati od 200 ml vode i
jedne kockice za goveđu supu.
2. U veći (po mogućstvu teflonski)
tiganj sipati ulje i staviti da se zagreje. Šnicle začiniti, po ukusu,
suvim biljnim začinom i biberom. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i
propržiti na vrelom ulju, sa svih strana, kako bi porumenele. Izvaditi
ih iz masnoće i držati ih na toplom.
3. U istoj masnoći (ako je potrebno
dodati još malo ulja), gde se propržilo meso, staviti iseckane
šampinjone i pustiti da se dinstaju, dok ne ostane pola tečnosti, koju
su pečurke pustile. Zatim dodati iseckani peršun i beli luk. Promešati i
dinstati 1-2 minuta.
4. Posuti smesu sa dve kašike brašna
i promešati. Sipati crno vino, pasirani paradajz, juneću supu, začiniti
po ukusu i, kratko, prokuvati.
5. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U
nauljenu, vatrostalnu, posudu sipati malo sosa. Preko sosa poređati
polovinu šnicli. Šnicle preliti polovinom sosa, pa preko, ponovo,
poređati šnicle. Preliti ih ostatkom sosa.
6. Staviti činiju u rernu (nikako ne
stavljati hladnu vatrostalnu činiju u vrelu rernu - pući će. Pre nego
što počnete da ređate sastojke stavite je u, mlaku, rernu, da se
zagreje) i peći 30 minuta.
Kao prilog poslužiti krompir pire ili obarene makarone. Prijatno!!
Коментари
Постави коментар