Čokoladni krem sa vinom
Potrebno je:
- 250 ml slatkog, desertnog, vina
 - 100 g šećera
 - 1 kašičica želatina
 - 1/2 l slatke pavlake
 - 120 g čokolade
 - 1 struk (od 10 cm) svežeg ruzmarina
 
...i još:
- 80 g čokolade
 
Priprema:
      1. U manju posudu sipati desertno 
vino (ja sam koristila Sangria vino sa voćnom aromom) i šećer, pa staviti na vatru. Kada 
proključa, smanjiti temperaturu i kuvati pet minuta. 
Kašičicu želatina preliti sa jednom kašikom hladne vode i ostaviti da 
nabubri, pa ga na tihoj vatri rastopiti, ali da ne provri. 
     
    
      2. Kuvano vino skloniti sa šporeta i
 dodati pripremljen želatin. Mešati dok se želatin ne sjedini sa vinom. 
Vino sipati, ravnomerno, u četiri desertne čaše i ostaviti da se, malo, 
stegne.
     
    
      3. Slatku pavlaku sipati u 
odgovarajuću posudu, dodati struk ruzmarina i staviti na vatru, da se 
zagreje. Pavlaku zagrejati da bude vrela, ali da ne provri. 
     
    
      4. U drugoj posudi izlomiti 
čokoladu, pa je preliti sa, vrelom, pavlakom (prethodno skloniti struk 
ruzmarina). Mešati dok se čokolada ne rastopi. Malo prohladiti pa 
sipati, ravnomerno, preko polustegnutog vina.
     
    
      5. Krem ostaviti u frižider, da se stegne, ukrasiti ga iseckanom čokoladom i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар