Krem čorba od povrća
Potrebno je:
- 200 g tikvica
 - 300 g krompira
 - 70 g celera
 - 160 g šargarepe
 - 100 ml pavlake za kuvanje
 - 1,2 l goveđe supe
 - (od 2 kockice za goveđu supu)
 - 1 kašika iseckanog peršuna
 - 50 ml ulja
 - suvi biljni začin
 - sveže mleveni biber
 
Priprema:
      1. Tikvicu i krompir očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer, takođe, očistiti i izrendati na krupnu stranu rendeta.
     
    
      2. Staviti ulje u dublju posudu i 
zagrejati ga. Na zagrejano ulje propržiti, malo, šargarepu i celer. 
Dodati krompir i tikvicu i dinstati, uz povremeno dodavanje vode, po 
potrebi. 
     
    
      3. Kada povrće bude napola dinstano 
naliti goveđu supu (u 1,2 l vrele vode rastvoriti dve kockice za goveđu 
supu) i kuvati dok ne omekša. 
     
    
      4. Omekšalo povrće procediti i 
izblendati, sa malo tečnosti. Vratiti u čorbu, u kojoj se kuvalo, dodati
 biozačin i sveže mleveni biber, po ukusu, i kratko prokuvati.
     
    
      5. U gotovu čorbu umešati pavlaku za kuvanje, pustiti da provri, posuti iseckanim peršunom i skloniti sa vatre. 
Poslužiti uz domaći hleb i salatom, po želji. 
     
    



Коментари
Постави коментар