Krem čorba od povrća
Potrebno je:
- 200 g tikvica
- 300 g krompira
- 70 g celera
- 160 g šargarepe
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1,2 l goveđe supe
- (od 2 kockice za goveđu supu)
- 1 kašika iseckanog peršuna
- 50 ml ulja
- suvi biljni začin
- sveže mleveni biber
Priprema:
1. Tikvicu i krompir očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer, takođe, očistiti i izrendati na krupnu stranu rendeta.
2. Staviti ulje u dublju posudu i
zagrejati ga. Na zagrejano ulje propržiti, malo, šargarepu i celer.
Dodati krompir i tikvicu i dinstati, uz povremeno dodavanje vode, po
potrebi.
3. Kada povrće bude napola dinstano
naliti goveđu supu (u 1,2 l vrele vode rastvoriti dve kockice za goveđu
supu) i kuvati dok ne omekša.
4. Omekšalo povrće procediti i
izblendati, sa malo tečnosti. Vratiti u čorbu, u kojoj se kuvalo, dodati
biozačin i sveže mleveni biber, po ukusu, i kratko prokuvati.
5. U gotovu čorbu umešati pavlaku za kuvanje, pustiti da provri, posuti iseckanim peršunom i skloniti sa vatre.
Poslužiti uz domaći hleb i salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар