Marinirano svinjsko meso sa šampinjonima
Potrebno je:
- 6 svinjskih šnicli, od buta (debljine 1cm)
Marinada:
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 kašičica kari sosa
- 1 kašičica dižon senfa
- 1 kašičica belog bibera
- 1 kašičica dimljene, aleve, paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
... i još:
- 400 g šampinjona
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 80 g maslaca
Priprema:
1. Sastojke za marinadu staviti u
dublju posudicu i dobro sjediniti. Svako parče mesa premazati
(kašičicom), dobro, sa marinadom. Premazano meso poređati, jedno preko
drugog, u dublju posudu, poklopiti i ostaviti u frižider, najmanje jedan
sat.
2. Šampinjone iseći na deblje listiće. Crni luk sitno iseckati.
3. Izvaditi meso iz frižidera. U
većem tiganu (ja sam koristila vok) rastopiti maslac. Na rastopljeni
maslac spuštati meso i pržiti ga, na srednjoj temperaturi. U toku
prženja ga 2-3 puta preokrenuti. Kada meso porumeni izvaditi ga na
tanjir, poklopiti i držati na toplom.
4. U masnoću, gde se meso pržilo
ubaciti iseckani crni luk. Propržiti luk dva minuta. Dodati isečene
šampinjone, posuti suvim biljnim začinom i promešati. Poklopiti i
pustiti da pečurke puste vodu. Kada su pečurke pustile svoju vodu,
drvenom kašikom (varjačom) dobro sastrugati sve sastojke, sa dna
tiganja, koji su ostali od prženja mesa. U polupokrivenoj posudi
dinstati šampinjone dok voda, potpuno, ne ispari (to bude jako brzo).
5. Marinirane svinjske šnicle sa šampinjonima poslužiti uz prilog po želji.
Коментари
Постави коментар