Marinirano svinjsko meso sa šampinjonima
Potrebno je:
- 6 svinjskih šnicli, od buta (debljine 1cm)
 
Marinada:
- 1 kašika vorčester sosa
 - 1 kašičica kari sosa
 - 1 kašičica dižon senfa
 - 1 kašičica belog bibera
 - 1 kašičica dimljene, aleve, paprike
 - 1/2 kašičice belog luka u prahu
 - 3 kašike maslinovog ulja
 - 1 kašičica soli
 
... i još:
- 400 g šampinjona
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 - 80 g maslaca
 
Priprema:
      1. Sastojke za marinadu staviti u 
dublju posudicu i dobro sjediniti. Svako parče mesa premazati 
(kašičicom), dobro, sa marinadom. Premazano meso poređati, jedno preko 
drugog, u dublju posudu, poklopiti i ostaviti u frižider, najmanje jedan
 sat.
     
    
      2. Šampinjone iseći na deblje listiće. Crni luk sitno iseckati.
     
    
      3. Izvaditi meso iz frižidera. U 
većem tiganu (ja sam koristila vok) rastopiti maslac. Na rastopljeni 
maslac spuštati meso i pržiti ga, na srednjoj temperaturi. U toku 
prženja ga 2-3 puta preokrenuti. Kada meso porumeni izvaditi ga na 
tanjir, poklopiti i držati na toplom. 
     
    
      4. U masnoću, gde se meso pržilo 
ubaciti iseckani crni luk. Propržiti luk dva minuta. Dodati isečene 
šampinjone, posuti suvim biljnim začinom i promešati. Poklopiti i 
pustiti da pečurke puste vodu. Kada su pečurke pustile svoju vodu, 
drvenom kašikom (varjačom) dobro sastrugati sve sastojke, sa dna 
tiganja, koji su ostali od prženja mesa. U polupokrivenoj posudi 
dinstati šampinjone dok voda, potpuno, ne ispari (to bude jako brzo).
     
    
      5. Marinirane svinjske šnicle sa šampinjonima poslužiti uz prilog po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар