Prhke kiflice
Potrebno je:
- 200 g masti
- 200 ml jogurta
- 1/2 kg brašna + 1 kašika za domešivanje
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrata od limuna
Priprema
1. Ovaj recept sam videla na
internetu.
2. U vanglicu staviti mast, šećer,
so, ekstrat limuna (u originalnom receptu se ne stavlja elstrat limuna,
ali meni je sa njim ukusnije) i jaje. Viljuškom dobro sjediniti
sastojke, da se dobije kremasta smesa. Ubaciti jogurt i promešati. Na
kraju dodati mešavinu brašna i peciva (sipati brašno odjedanput). Rukom
zamesiti testo. Na kraju mešenja posuti sa jednom kašikom brašna, da se
testo odlepi, od vanglice.
3. Umešeno testo prebaciti na,
blago, pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na četiri, jednaka, dela.
Uzeti jednu četvrtinu testa i razviti, tanko, u krug. Krug testa iseći
na osam delova, trouglova. Svaki trougao filovati sa marmeladom ili
eurokremom, po želji (ja sam pola kiflica pravila sa marmeladom od
šipuraka, a pola sa eurokremom).
4. Saviti malo krajeve od testa ka unutra (da ne iscuri fil) i umotati kiflice. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira.
Rernu zagrejati na 180 stepeni. U zagrejanu rernu staviti kiflice da se peču.
5. Čim kiflice dobiju bledo rumenu boju, izvaditi ih i uvaljati u šećer u prahu.
Uživajte u njima! Meni su lepše od vanilica (za nedelju dana dva puta su me sinovi terali da im pravim).
Коментари
Постави коментар