Prhke kiflice

Potrebno je:

  • 200 g masti
  • 200 ml jogurta
  • 1/2 kg brašna + 1 kašika za domešivanje
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrata od limuna

Priprema

1. Ovaj recept sam videla na internetu.
2. U vanglicu staviti mast, šećer, so, ekstrat limuna (u originalnom receptu se ne stavlja elstrat limuna, ali meni je sa njim ukusnije) i jaje. Viljuškom dobro sjediniti sastojke, da se dobije kremasta smesa. Ubaciti jogurt i promešati. Na kraju dodati mešavinu brašna i peciva (sipati brašno odjedanput). Rukom zamesiti testo. Na kraju mešenja posuti sa jednom kašikom brašna, da se testo odlepi, od vanglice.
3. Umešeno testo prebaciti na, blago, pobrašnjenu radnu podlogu i podeliti ga na četiri, jednaka, dela. Uzeti jednu četvrtinu testa i razviti, tanko, u krug. Krug testa iseći na osam delova, trouglova. Svaki trougao filovati sa marmeladom ili eurokremom, po želji (ja sam pola kiflica pravila sa marmeladom od šipuraka, a pola sa eurokremom).
4. Saviti malo krajeve od testa ka unutra (da ne iscuri fil) i umotati kiflice. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira. Rernu zagrejati na 180 stepeni. U zagrejanu rernu staviti kiflice da se peču.
5. Čim kiflice dobiju bledo rumenu boju, izvaditi ih i uvaljati u šećer u prahu. Uživajte u njima! Meni su lepše od vanilica (za nedelju dana dva puta su me sinovi terali da im pravim).

Коментари

Популарни постови